Ovaj 31-godišnji reprezentativac Holandije sumnjiči se za umešanost u šverce 1.360 kilograma kokaina koji je u januaru 2020. godine stigao u belgijsku luku Antverpen. Procenjena vrednost ove „pošiljke“ je 75 miliona evra, prenose holandski mediji.

Zaplenjena droga bila je podeljena u dva pakovanja – u jednom je bilo 650 pakovanja od po kilogram kokaina, a u drugom 712.

Holandski mediji javljaju da je u utorak protiv njega i zvanično podignuta optužnica.

Podsetimo, Promes je uhapšen krajem aprila 2020, tada mu je veštačen telefon pa je policija tako došla do dodatnog kompromitujućeg materijala.

Uz to, protiv Promesa se vodi postupak za napad nožem koji se dogodio u julu 2020. godine. Fudbaler je pod istragom holandske policije zbog navodnog teškog napada na rođaka.

Rođak, koji je pretrpeo povrede kolena, prijavio ga je nekoliko meseci kasnije, zbog čega je Promes proveo i nekoliko dana u pritvoru. Promes je pod uticajem alkohola napao svog rođaka jer je on navodno trećem članu njihove porodice ukrao novac i nakit.

Holandski tužioci zatražili su dvogodišnju zatvorsku kaznu za reprezentativca u vezi sa ovim incidentom, ali odbačena je prvobitna optužba za pokušaj ubistva zbog nedostatka dokaza. 

Ali i pored svega toga, Promes je bez smetnji odigrao zapaženu sezonu u Rusiji, gde je za moskovski Spartak postigao 20 golova u 26 odigranih utakmica. Sa druge strane, reprezentacija Holandije je saopštila da neće biti deo nacionalnog tima dok se spor ne reši te je iz tog razloga propustio i Svetsko prvenstvo u Kataru odigrano prošle godine. 

Ipak, 5. juna će morati da se pojavi pred sudom u Amsterdamu, za kada je zakazano prvo ročište povodom istrage o švercu kokaina.

Holandski mediji spekulišu da Promes neće doći iz Moskve na saslušanje, ali to neće odložiti početak procesa.

Ako se Promes ne vrati u Holandiju da odgovori na optužbe, slučaj može da vodi advokat ovlašćen da se pojavi umesto njega.

BONUS VIDEO:

ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".