Voditelj i glumac Dragan Marinković Maca pre nego što je postao poznat, bavio se raznoraznim poslovima, a nikada nije krio svoje početke.

On je progovorio o svojim prvim poslovima kojih se ne stidi, a kako kaže, počeo je da radi kada je imao samo 13 godina.

 

Foto: ATA images

 

 

- Drago mi je što sam rođen u Sarajevu. Imam nekako dvojaka osećanja, tata mi je iz Beograda, mama iz Sarajeva. E, jedino kome zavidim jeste jedan drug, on je bio treći asistent režije kad sam snimao jedan film u Italiji, njemu je mama iz Rima, a tata iz Londona. On je, eto, malo bolja kombinacija, ja sam vicešampion što se gradova tiče - rekao je Maca svojevremeno, a onda otkrio kada je počeo da radi.

- Počeo sam da radim sa 13 godina i to zahvaljujem svojoj majci, što me je osamostalila i vrlo rano sam, sa 16 godina, počeo da živim sam. Prvi posao mi je bio u pekari, posle sam radio u "Zori", to je tvornica čokolade. U šest ujutro su me čekali džakovi od 50 kila, nema, ne sme se zakasniti ni sekunde! Pa sam cepao karte na autobuskoj, pa prao šoferšajbne i nikad nisam stao raditi. Ja sam to tako hteo - istakao Maca, pa dodao:

 

Foto: Igor Marinković

 

 

- Meni ja tata rano umro, 12 i po godina sam imao, ali nisam bio mučenik, da me sad tu neko sažaljeva i samo da ti kažem, ja sam samom sebi zaradio prvi "levis 501" i "starke". Od prve plate sam kupio dasku za peglanje baki Mariji, maminoj majci, kupio sebi "leviske" i onaj sat železnički, to je tad bilo vau! - ispričao je glumac jednom prilikom za "Kurir".

BONUS VIDEO: