Fondacija Eltona DŽona za borbu protiv AIDS-a danas je pokrenula trogodišnji fond, vredan 125 miliona dolara za borbu protiv sve veće stope zaraze HIV-om u ranjivim zajednicama.

Govoreći o Rocket Fondu za Good Morning America, pevač je rekao:

"Imamo još posla, ali zato ovo pokrećem, stvarno želimo okončati situaciju s AIDS-om do 2030. godine, mislimo da je to moguće i izvodljivo, pa samo želimo da idemo dalje", rekao je on.

 

 

Fond će podržati pristup prevenciji i lečenju HIV-a za više od milion ljudi, uključujući omogućavanje pristupa testovima, antiretrovirusnim terapijama i preventivnom lečenju HIV-a pre izlaganja.

DŽon je takođe pokrenuo "Let Your Inner Elton Out", koji podstiče ljude da podignu svest o AIDS-u i HIV-u na društvenim mrežama spominjanjem 76-godišnje megazvezde.

"Poruka je, hajde, 'Let Your Inner Elton Out', hajde da prikupimo novac, završimo s ovim. Izazvaću neke svoje prijatelje... Izazvaću Mihaelu DŽej Rodrigez, Nila Patrika Harisa i JoJo Sivu da vidim šta će da smisle", rekao je Elton DŽon.

Setski poznati pevač govorio je i o svojoj turneji Farewell Yellow Brick Road.

Foto: V. Danilov

 

"Biće emotivno, ali ne razmišljam o tome. Samo sam koncentrisan na to da napravim sledeći najbolji nastup koji mogu", navodi pevač.

Završni koncert trebalo bi da se održi u Stokholmu, u Švedskoj, sedeći mesec.

"Moji sinovi biće na završnom koncertu. Biće to sjajna prilika i ko zna kakav će to biti osećaj", kaže Elton DŽon.

Prethodno je potvrdio da će ovo definitivno biti njegova poslednja turneja, napomenuvši da će održati gotovo 350 koncerata samo na ovoj turneji.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".