Фондација Елтона Џона за борбу против АИДС-а данас је покренула трогодишњи фонд, вредан 125 милиона долара за борбу против све веће стопе заразе ХИВ-ом у рањивим заједницама.

Говорећи о Роцкет Фонду за Гоод Морнинг Америца, певач је рекао:

"Имамо још посла, али зато ово покрећем, стварно желимо окончати ситуацију с АИДС-ом до 2030. године, мислимо да је то могуће и изводљиво, па само желимо да идемо даље", рекао је он.

 

 

Фонд ће подржати приступ превенцији и лечењу ХИВ-а за више од милион људи, укључујући омогућавање приступа тестовима, антиретровирусним терапијама и превентивном лечењу ХИВ-а пре излагања.

Џон је такође покренуо "Лет Yоур Иннер Елтон Оут", који подстиче људе да подигну свест о АИДС-у и ХИВ-у на друштвеним мрежама спомињањем 76-годишње мегазвезде.

"Порука је, хајде, 'Лет Yоур Иннер Елтон Оут', хајде да прикупимо новац, завршимо с овим. Изазваћу неке своје пријатеље... Изазваћу Михаелу Џеј Родригез, Нила Патрика Хариса и ЈоЈо Сиву да видим шта ће да смисле", рекао је Елтон Џон.

Сетски познати певач говорио је и о својој турнеји Фареwелл Yеллоw Брицк Роад.

Фото: В. Данилов

 

"Биће емотивно, али не размишљам о томе. Само сам концентрисан на то да направим следећи најбољи наступ који могу", наводи певач.

Завршни концерт требало би да се одржи у Стокхолму, у Шведској, седећи месец.

"Моји синови биће на завршном концерту. Биће то сјајна прилика и ко зна какав ће то бити осећај", каже Елтон Џон.

Претходно је потврдио да ће ово дефинитивно бити његова последња турнеја, напоменувши да ће одржати готово 350 концерата само на овој турнеји.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".