O njegovoj životnoj situaciji britanski Channel 4 snimio je kratki dokumentarac u kojem je Foster objasnio kako je nekad kuću delio sa svojim roditeljima i bratom i sestrom, ali sada nema nikoga. NJegov brat, rudar, umro je četiri dana pre svog 41. rođendana, dok je njegova sestra preminula pre pet godina. NJegovi roditelji umrli su u razmaku od 27 sati. Sada svako veče na sto stavlja testament i sve papire za sahranu, prenosi Dejli Mejl.

- To sam počeo da radim kada mi je sestra umrla. Nemam porodicu, svi su otišli. Ako neko dođe u kuću, ovo će biti prva stvar koju će videti. Moći će da nazove ljude koji organizuju sahranu - ispričao je. Na pitanje oseća li se ikad tužnim, Foster odgovara: - Pitajte me radije osećam li se ikad srećnim. Tužan sam stalno - dodao je.

Ispričao je kako se nikada nije ženio i nema dece, a sada ne može da veruje da se našao u ovakvoj situaciji.

Foto: Profimedia

 

- Ako izgubiš jednog ili dva člana porodice, dovoljno je užasno, ali kada izgubiš sve - to je noćna mora - kazao je. Zbog toga što je izolovan od sveta, DŽon nije ni znao da ima pravo na benefite u iznosu od 131,25 funti nedeljno.

- Sada dobijam mnogo više novca na koji nisam ni znao da imam pravo - ispričao je.

U dokumentarcu su izneseni i poražavajući podaci vezani za siromaštvo starijih osoba: jedan od pet penzionera u Velikoj Britaniji (19%) iznad 65 godina ranije odlazi u krevet kako bi bili na toplom, dok 1,8 miliona starijih u potpunosti je ugasilo grejanje kako bi uštedeli za hranu. Osim toga, čak 59 odsto starijih od 65 reklo je kako grejanje koristi manje nego što bi to inače činili.

BONUS VIDEO: