Pod trenerskom palicom Gorana Ivaniševića najbolji svetski teniser Novak Đoković (36) osvojio je Roland Garros, a pre toga je uzeo i Austrelien Open. Uskoro sledi travnati Gren slem turnir Vimbldon, a ako ga osvoji uz US Open, uzeo bi četiri najveća turnira u godini.

- Rekao sam da će Nadal i Đoković prestići Federera pre nego što sam postao trener. Ne znam koja je Novakova granica, a bilo bi lepo da osvoji kalendarski Gren Slem. Zdrav je i spreman - započeo je Goran Ivanišević.

Nije retkost da u teškim situacijama Novak ima šta da kaže Goranu i ljudima koji su u njegovom 'boksu'. No, Goran ističe da se odlično razumeju.

Foto: ATA images

 

- Balkanski mentalitet je takav da znam šta će on učiniti. Važno je što govorimo istim jezikom, a samo Balkanac može da trenira Balkanca - rekao je bivši hrvatski teniser.

Ipak je trenutni svetski broj jedan u 37. godini, a doći će i vreme kada će primat preuzeti 'neki novi klinci'.

- Više nikada nećemo imati 'veliku četvorku'. Kao osoba i teniser je moj favorit Karlos Alkaraz (20, ATP 2.) - objasnio je Ivanišević, a onda se osvrnuo i na to kako bi izgledao meč između njega i Novaka:

- Verovatno bih izgubio od njega, zavisno od podloge. Bilo bi zanimljivo, voleo bih da igram protiv njega i to vidim.

Foto: Profimedia

 

Za kraj se osvrnuo na svoju karijeru i šta bi možda promenio posle ovoliko iskustva i u trenerskom poslu.

- Protiv tog nesrećnog Samprasa bih drugačije igrao. Neka finala bih odigrao drugačije, uništio mi je život - zaključio je 'Zec'.

Prvo međusobno finale Goran i Sampras igrali su 1991. na travi u Mančesteru, a pobedio je hrvatski teniser 6-4, 6-4. Zatim su 1994. igrali na Vimbldonu kad je slavio Amerikanac (6-7(7), 4-6, 6-3, 4-6, 6-3). Na tvrdoj podlozi u Indianapolisu je slavio Sampras (7-6(3), 7-5), a 1998. opet je na Vimbledonu slavio Pit sa 6-7(2), 7-6(9), 6-4, 3-6, 6-2. 

BONUS VIDEO: