Под тренерском палицом Горана Иванишевића најбољи светски тенисер Новак Ђоковић (36) освојио је Роланд Гаррос, а пре тога је узео и Аустрелиен Опен. Ускоро следи травнати Грен слем турнир Вимблдон, а ако га освоји уз УС Опен, узео би четири највећа турнира у години.

- Рекао сам да ће Надал и Ђоковић престићи Федерера пре него што сам постао тренер. Не знам која је Новакова граница, а било би лепо да освоји календарски Грен Слем. Здрав је и спреман - започео је Горан Иванишевић.

Није реткост да у тешким ситуацијама Новак има шта да каже Горану и људима који су у његовом 'боксу'. Но, Горан истиче да се одлично разумеју.

Фото: АТА имагес

 

- Балкански менталитет је такав да знам шта ће он учинити. Важно је што говоримо истим језиком, а само Балканац може да тренира Балканца - рекао је бивши хрватски тенисер.

Ипак је тренутни светски број један у 37. години, а доћи ће и време када ће примат преузети 'неки нови клинци'.

- Више никада нећемо имати 'велику четворку'. Као особа и тенисер је мој фаворит Карлос Алкараз (20, АТП 2.) - објаснио је Иванишевић, а онда се осврнуо и на то како би изгледао меч између њега и Новака:

- Вероватно бих изгубио од њега, зависно од подлоге. Било би занимљиво, волео бих да играм против њега и то видим.

Фото: Профимедиа

 

За крај се осврнуо на своју каријеру и шта би можда променио после оволико искуства и у тренерском послу.

- Против тог несрећног Сампраса бих другачије играо. Нека финала бих одиграо другачије, уништио ми је живот - закључио је 'Зец'.

Прво међусобно финале Горан и Сампрас играли су 1991. на трави у Манчестеру, а победио је хрватски тенисер 6-4, 6-4. Затим су 1994. играли на Вимблдону кад је славио Американац (6-7(7), 4-6, 6-3, 4-6, 6-3). На тврдој подлози у Индианаполису је славио Сампрас (7-6(3), 7-5), а 1998. опет је на Вимбледону славио Пит са 6-7(2), 7-6(9), 6-4, 3-6, 6-2. 

БОНУС ВИДЕО: