Kako saznajemo dete je sa majkom bilo kod babe i dede i onda sa dedom ušlo u dvorište ujaka, koji je na moru sa porodicom, kako bi nahranili psa. Međutim, pas belgijski ovčar malinoa, je odmah napao devojčicu i zubima je zgrabio za stomak. Vukao je po dvorištu, dok je dete vrištalo. Deda, koji je malo slabije pokretan, pokušao da je spasi i nekako uspeo da je otrgne iz čeljusti psa i odnese do svoje kuće, gde je brzo stigao devojčicin otac i povezao je u bolnicu.

Kako je izjavio doktor Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći napad, koji se dogodio oko 19 časova, je bio vrlo brutalan.

- Pas je zubima maltene detetu rasporio trbušni zid i deo dvanaestopalačnog creva mu je bio izvučen van tela. Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi, da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje. Pedijatar Hitne je morala i da vikne na majku kako se žena ne bi onesvestila od šoka, jer joj dete ima stravičnu ranu - ispričao je lekar.

Foto: Profimedia

 

 

Stijačić je objasnio da je alarmirana dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala i da nije bilo razloga da ih sanitet presretne, jer bi se gubilo vreme. Dete je u Tiršovoj odmah ušlo u proceduru u operacionu salu.

Doktor Stijačić je apelovao da se vodi računa, jer se napadi pasa dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Kako su nam rekle komšije u Sremčici devojčicin ujak, koji je vlasnik belgijskog ovčara, poznat je u tom naselju kao uspešan preduzetnik, koji je vlasnik nekoliko prodavnica. Svi u porodici devojčice se jako loše osećaju zbog ove nesreće što se desila i u potpunom su šoku. Nadaju se da će dete biti dobro i oporaviti se. Deda i baba krive sebe što su dozvolili da dete ide da hrani psa, ali nisu očekivali da će ta životinja tako besno reagovati.

- Čula se jaka vriska deteta. Po dvorištu je bilo krvi, ali su to oprali. Baba je kukala na sav glas, ne može sebi da dođe. Nije im jasno šta je to toliko razjarilo psa da napadne malo dete - priča nam jedan meštanin.

Posle napada policija je zvala "Veterinu Beograd", čija ekipa je došla u Sremčicu i iz dvorišta odvela psa u karantin. O ovom slučaju Drugo tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu.

(Novosti)

BONUS VIDEO: