Prema pisanju lista Objektiv, on je hranu koja se sprema u Posebnom odeljenju KPZ Požarevac (Zabela) počeo da odbija prošlog ponedeljka, 1. novembra iz protesta jer je već skoro 18 godina u pritvoru i zatvoru u najstrožem zatvorskom režimu.


Navodi se da je odluku o prekidu doneo posle nedelju dana zbog smtri Gorana Nenadovića (43) načelnika Posebnog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda Požarevac, koji je juče iznenada preminuo.

Na ovaj korak odlučio se zbog trenutne situacije u zatvoru, odnosno zbog smrti rukovodica od koga je i potraživao da mu se ispune zahtevi, te samim tim sada ne može ni da ih traži.

Uprava za izvršnje krivičnih sankcija prošle sedmice je za Tanjug navela da Ulemek uživa proširena prava u skladu sa propisima koji regulišu zatvorske kazne u Posebnom odeljenju.

Ulemek je inače prvi osuđenik koji je 2010. godine smešten u Posebno zatvorsko odeljenje, a pre toga je od maja 2004. godine bio u pritvoru Okružnog zatvora.

Osuđen je četiri puta na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića, zbog krivičnih dela "zemunskog klana", zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

Krivični zakon Srbije ne poznaje sabiranje kazni pa Ulemek služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".