Italijanski restorani u nekoliko su navrata izazvali bes gostiju koji su odlučili nešto da pojedu.

Blogerka Selvađia Lukareli ispričala je šta joj se dogodilo u mestu Finale Ligure, gradiću nedaleko od Đenove.

Naime, blogerka je kazala kako je konobara zamolila za prazan tanjir kako bi jelo mogla da podeli sa svojom ćerkom. Ne računajući na to, upravo taj prazan tanjir restoran je za to imao dodatnu cenu i to joj je naplatio dva evra, a na računu to naveo kao ''piattino condivisione'', odnosno ''tanjirić za deljenje'', prenosi Scatti Digusto.

Osim toga, naplaćena joj je i naknada za plaćanje postavljanja stola od 7,5 evra, što se u tom delu Italije inače i podrazumeva, dok je ukupni račun ispao 55,5 evra.

 

 

 

Nakon što je blogerka ostavila i svoj komentar među recenzijama, stigao je i odgovor restorana, navodeći kako ''deljenje tanjirića'' nije prevara, već normalna komercijalna praksa.

- Nije tanjirić nego cena za dodatnu porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podeli na dve ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja, a to je dodatni trošak koji je naznačen na jelovniku - odgovorio je vlasnik restorana.

Inače, regija Liđurija na severu Italije jedna je od najskupljih regija kada je reč o turističkim uslugama, navode italijanski mediji, a cene od La Specije do Alasija rastu iz godine u godinu.

BONUS VIDEO

(Večernji list)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".