Италијански ресторани у неколико су наврата изазвали бес гостију који су одлучили нешто да поједу.

Блогерка Селвађиа Лукарели испричала је шта јој се догодило у месту Финале Лигуре, градићу недалеко од Ђенове.

Наиме, блогерка је казала како је конобара замолила за празан тањир како би јело могла да подели са својом ћерком. Не рачунајући на то, управо тај празан тањир ресторан је за то имао додатну цену и то јој је наплатио два евра, а на рачуну то навео као ''пиаттино цондивисионе'', односно ''тањирић за дељење'', преноси Сцатти Дигусто.

Осим тога, наплаћена јој је и накнада за плаћање постављања стола од 7,5 евра, што се у том делу Италије иначе и подразумева, док је укупни рачун испао 55,5 евра.

 

 

 

Након што је блогерка оставила и свој коментар међу рецензијама, стигао је и одговор ресторана, наводећи како ''дељење тањирића'' није превара, већ нормална комерцијална пракса.

- Није тањирић него цена за додатну порција за још једну особу. Ако особа тражи да се јело подели на две или три особе, морамо користити више посуђа, више прибора за јело, више салвета, више времена и особља, а то је додатни трошак који је назначен на јеловнику - одговорио је власник ресторана.

Иначе, регија Лиђурија на северу Италије једна је од најскупљих регија када је реч о туристичким услугама, наводе италијански медији, а цене од Ла Специје до Аласија расту из године у годину.

БОНУС ВИДЕО

(Вечерњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".