Sve je počelo kada je Jovan Marić pre izvesnog vremena u javnost izneo informaciju da njegov sin Mateja (20) koga je dobio u trećem braku sa psihijatrom Danijelom Tiosavljević, podneo zahtev da se on iseli iz stana, budući da mu je otac poklonio stan kada je imao sedam meseci, nakon razgovora sa svojom tadašnjom suprugom.

Foto: V. Danilov

 

- Imao je sedam meseci i supruga je rekla: "Ti kad umreš, desiće se to možda pre i nego što mislimo, ne mogu ja da mislim i da se sudim sa tvojim ćerkama oko nasledstva, prepiši nešto sinu". Ja sam naravno smatrao da je ona ispravno insistirala, i ugovorom o poklonu prepisao sam ovaj stan sinu. Vidite da je veliki, kvalitetan, lepo opremljen. To nije uobičajno, ali nisam se obezbedio rečenicom u ugovoru da imam prava da boravim u njemu do smrti. Tek sam se oženio, dete ima sedam meseci, ko će da razmišlja o razvodu i smrti, nije mi to padalo na pamet. Ali da mi je advokat rekao da je to korisno napisati, uradio bih to, sigurno - rekao je.

Na tvrdnje da je u vlasnički list stana upisana njegova druga supruga, Aleksandra, te i da je prethodno poništen ugovor o poklonu između njega i sina Mateje, kaže da se sve to dešavalo tokom njegove borbe sa korona virusom, te i nije siguran šta se sve izdešavalo.

- Druga supruga mi je rekla da je bila neka zvrčka, ali mi je objasnila da se ništa ne sekiram, ali da je najbitnije da komšije znaju da živim u njemu. I da je to moj stan, a to ko je na papiru vlasnik, da li sin, il ona, jer ona je zajedno sa mnom kupovala ovaj stan, nije bitno. NJen deo kod kupovine sam davno regulisao - naglasio je on.


Družbenica iz Nigerije


I možda bi ovde bilo sve najjasnije, da sa Jovanom Marićem već četiri godine ne živi devojka iz Nigerije- Onjebući Jukeria. Kako je naš poznati psiholog rekao, ona se kod njega nalazi u svojstvu gosta, da mu se nađe oko spremanja hrane, čišćenja kuće i ostalih stvari koje ne može sam da obavlja.

Sličnu stvar, rekao je pre nekoliko godina tokom gostovanja kod novinara Draška Aćimovića u emisiji "Pod sjajem zvezda".

"Ona je moja poznanica, koju sam upoznao za vreme mog službovanja u Abudžiju, glavnom gradu Nigerije, a koja je pre dva meseca došla u goste kod moje porodice sa željom da upozna Evropu i nauči srpski jezik. Ona je prijatna i dobra osoba koju sam sretao u Nigeriji dok sam bio ambasador. Približnih je godina kao i moja ćerka, sa kojom se i druži, tako da nema govora o nekoj emotivnoj vezi", rekao je profesor dr Jovan Marić tom prilikom.

Kako je naveo, ona pre dolaska u Srbiju nikada nije putovala van Nigerije, te je on u dogovoru sa porodicom rešio da je ugosti kod sebe u domu. Tom prilikom, smestio ju je u svoju nekadašnju spavaću sobu, koju je opremio sa ogledalima na plafonu tokom braka sa trećom suprugom. Pored plafona, ogledala se nalaze sa obe strane zida, kao i na ormanu koji se nalazi nasuprot kreveta. U tom delu se takođe nalaze i vrata koja vode do njegovog kabineta, odnosno, danas sobe u kojoj spava i radi.


Kako je rekao tada, srpski još uvek nije dobro savladala. Sa druge strane, kuhinju je zavolela na prvi zalogaj.

 

"Naučila je da malo za sada. Zna da kaže "hvala", "molim", "izvolite". Od srpskih jela voli samo ljuto jer je na to navikla u Nigeriji. Voli roštilj, ćevape, ali i naš burek", otkrio je profesor Marić navike svoje družbenice.

Da Jukeria vredno uči i da je fakultet shvatila veoma ozbiljno, najbolje govori činjenica da daje sve ispite na vreme. Naime, ona se ove godine uspešno upisala na treću godinu fakulteta, smer "Hotelijerstvo", gde je prema rang listi vidljivo da je dobar student, koji je u prve dve godine zaradio maksimalan broj poena.


Pored toga, uvidom u njen Instagram profil, vidi se da vodi aktivan društveni život, te i da putuje po Evropi. Da li je na putovanja išla sa profesorom Marićem ili nekim drugim, ne znamo, pošto se na svim fotografijama vidi samo ona.

 

Na skoro pa svim fotografijama, uvek je lepo obučena, uvek u tesnu odeću koja ističe njene atribute.


Da se odomaćila u spornom stanu, vidi se i po snimku nastalom u septembru prošle godine, a na kojem se vidi kako u društvu prijatelja iz Afrike i Srbije, proslavlja rođendan.

 


Ono što ipak najviše upada u fokus jeste da je na većini fotografija na svom profilu sama, ili u ženskom društvu.

 


Kako je dr Marić juče rekao, ona navodno nije upoznata sa njegovim planovima da ako bude morao da izađe iz stana, ostane u hodniku. Ako ipak do toga ne dođe, prema njegovim rečima, velika je verovatnoća da će se simpatična i atraktivna Nigerijka vratiti kući nakon okončanja studija u Beogradu.

 

Agonija profesora Marića


Tokom intervjua, psiholog Marić sproveo nas je kroz svoj dom, koji je kupio u braku sa drugom suprugom, a u kojem je nakon razvoda sa njom, nastavio da živi sa trećom suprugom, koja danas od njega, kako je rekao, preko sina potražuje stan koji nije želeo da joj prepusti nakon što su se razveli.

-Oni kažu da sam ja njih isterao iz stana. A ona je pokupila sina i otišla kod sestre. Ona je rekla, "neću više da živim sa tobom, razvodimo se, ne volim te više, nema osnova da živimo zajedno, izlazi iz ovoga stana". Rekao sam joj da ima pravo, ali da neću da se iselim iz ovog stana: "Kao što znaš, bio sam ti direktor, imao sam veliku platu, stan sam kupio zajedno sa prethodnom suprugom, prema tome ona ima veća prava nego ti", Tad mi je rekla da ću se iseliti i da ću "videti još" - otkrio je on pozadinu razmirica sa bivšom suprugom.

(Blic)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".