Prema starom verovanju, na rođendan treba biti srećan i zahvalan. Kada se probudite, otvorite svoje srce za pozitivnu energiju, mislite pozitivno i pokušajte da se oslobodite toksičnih misli. Još u davnim danima verovalo se da ono što zračite na svoj rođendan, to privlačite cele godine. Sukobi, negativne emocije i agresija su neprihvatljivi jer će blokirati protok čiste energije, a vas učiniti ranjivim za negativne komentare i toksične ljude, piše sensa.rs.

Foto: Profimedia

 

 

Dobro raspoloženje i sreća na dan rođenja takođe su važni jer, prema drevnim znacima, kako čovek dočekuje ovaj dan – tako će provesti celu godinu do sledećeg datuma. Možete se pomoliti i zahvaliti za sve ono pozitivno što vam se događalo u prethodnoj godini. Razmislite šta ste dobro uradili u godini koja je iza vas, zbog čega treba da budete ponosni na sebe, šta treba da promenite… Kupite sebi neki poklon, obucite se lepo, čak iako ne pravite proslavu, uradite sitnice koje će vam popraviti raspoloženje.

Prema starim verovanjima na svoj rođendan ne treba raditi sledeće:

* Ne pozajmljujte ništa od drugih dan pre svog rođendana i na sam dan. U suprotnom, veruje se da će vas tokom cele godine progoniti finansijski problemi.

* Zaštitite se od komunikacije sa toksičnim ljudima, već se okružite najbližima koji vam donose ljubav i radost.

Foto: Profimedia

 

 

* Ne slavite rođendan unapred, veruje se da donosi lošu sreću.

* Izbegnite sve negativne emocije, već se potrudite da budete celog dana pozitivno raspoloženi.

* Ne svađajte se i ne ulazite u konflikt sa drugima, već stvorite na dan svog rođendana atmosferu mira i pozitivne energije.

* Ne osuđujte ljude koji su vam doneli poklon koji vam se ne dopada, već budite iskrneo zahvalni za svaki dar.

BONUS VIDEO: