U subotu, 16. septembra, operativno dežurstvo Druge policijske stanice Split, oko 1.18 sati, dobilo je dojavu građanina da je provaljeno u poslovni prostor u Trondhajmskoj ulici u Splitu.

Na lice mesta odmah su izašli policijski službenici. Policajac koji je prvi prišao licu mesta primetio je da su vrata u prostoru otvorena i oprezno prišao, sumnjajući da je provalnik još uvek unutra.

U tom trenutku vrata se iznenada otvaraju i nepoznati muškarac, držeći alat sličan sekiri sa drvenom drškom, nasrće na policajca iz okoline, udarivši ga u grudi.

Jedan pada, drugi nastavlja da ga juri

Policajac je pao na pod i čovek je krenuo da beži, ali policajac ustaje i trči za njim zajedno sa još dvojicom kolega, oni mu naređuju da stane, ali se čovek oglušio i nastavio da beži.

Međutim, policajci, rešeni da uhvate počinioca zločina, nastavljaju da trče za njim i uspeli su da ga sustignu nekoliko ulica dalje.

U trenutku kada su ga sustigli, muškarac se okrenuo prema njima držeći čekić i pijuk, ali je u tom trenutku policajac na njega upotrebio sredstva prinude, izbio mu alat iz ruke i upotrebio sprej sa iritantnom supstancom.

Kod lopova pronašli pare
Čak i nakon što je muškarac položen na pod, nastavio je da se aktivno opire, čak i nakon što je bio sputan. Nakon ukazane lekarske pomoći, priveden je u službene prostorije radi sprovođenja kriminalističkog istraživanja. Utvrđeno je da je reč o 47-godišnjem državljaninu Severne Makedonije.

Na licu mesta izvršen je uviđaj, pronađen je alat za provalu i pronađena oštećenja na otvorenom sefu iz kojeg je otuđeno 205 evra, koji su takođe pronađeni kod muškarca, a pronađena su oštećenja na drugom neotvorenom sefu koje on nije mogao da otuđi. otvoren jer su policajci očigledno prekinuli svojim dolaskom.

Krivičnim istragom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnji državljanin Severne Makedonije počinio krivična dela teška krađa i prinuda prema službenom licu, te je uz krivičnu prijavu u nedelju priveden pritvorskom nadzorniku.

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO: