У суботу, 16. септембра, оперативно дежурство Друге полицијске станице Сплит, око 1.18 сати, добило је дојаву грађанина да је проваљено у пословни простор у Трондхајмској улици у Сплиту.

На лице места одмах су изашли полицијски службеници. Полицајац који је први пришао лицу места приметио је да су врата у простору отворена и опрезно пришао, сумњајући да је провалник још увек унутра.

У том тренутку врата се изненада отварају и непознати мушкарац, држећи алат сличан секири са дрвеном дршком, насрће на полицајца из околине, ударивши га у груди.

Један пада, други наставља да га јури

Полицајац је пао на под и човек је кренуо да бежи, али полицајац устаје и трчи за њим заједно са још двојицом колега, они му наређују да стане, али се човек оглушио и наставио да бежи.

Међутим, полицајци, решени да ухвате починиоца злочина, настављају да трче за њим и успели су да га сустигну неколико улица даље.

У тренутку када су га сустигли, мушкарац се окренуо према њима држећи чекић и пијук, али је у том тренутку полицајац на њега употребио средства принуде, избио му алат из руке и употребио спреј са иритантном супстанцом.

Код лопова пронашли паре
Чак и након што је мушкарац положен на под, наставио је да се активно опире, чак и након што је био спутан. Након указане лекарске помоћи, приведен је у службене просторије ради спровођења криминалистичког истраживања. Утврђено је да је реч о 47-годишњем држављанину Северне Македоније.

На лицу места извршен је увиђај, пронађен је алат за провалу и пронађена оштећења на отвореном сефу из којег је отуђено 205 евра, који су такође пронађени код мушкарца, а пронађена су оштећења на другом неотвореном сефу које он није могао да отуђи. отворен јер су полицајци очигледно прекинули својим доласком.

Кривичним истрагом утврђено је постојање основане сумње да је 47-годишњи држављанин Северне Македоније починио кривична дела тешка крађа и принуда према службеном лицу, те је уз кривичну пријаву у недељу приведен притворском надзорнику.

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО: