Tatjana Matejaš Kameron poznatija kao Tajči prisetila se teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku u potpunu anonimnost:

- Taj osećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog kojega sam ja odlučila otići.

I dok danas svojim životnim savetima pomaže drugima, ne krije da se u mladosti s traumama nije znala nositi.

Foto: Anđela Stevanović Živković

 

 

Kao tinejdžerka je doživela zlostavljanje i godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje.

Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla oprostiti. Na koji način si sebe dovodila u pitanje?

- Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja lično bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe... Moja baka je znala reći: "Ja ću to poneti u grob." Tako da sam odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći, nego da ću to poneti u grob.

Ni majci?

- Niti njoj, jer da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nigde da idem sama, ni na svirku, a bojala sam joj reći jer sam želela da je zaštitim. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce...

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

- Nema imena, to nije uopše važno, jer puno vremena je prošlo da ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam da li je ta osoba živa, a s druge strane da ulažem energiju u to... I oni muškarci i njima se to događa iz neke traume...

Odlučila je da se ne bavi nasilnicima, nego da pomagaže žrtvama.

- Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, puno gore nego ja... Sa ženama koje su bile totalno roblje... Žrtve s*ksualnog ropstva nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dve devojke koje "nekome pripadaju" one ti nikada neće to dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulisane. Samim mojim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to menja, time kako ja odgajam svoja tri sina ja tu vidim svoju odgovornost. Treba isceliti društvo! Normalno da se sada to dogodi da ću otići i reći ovaj čovek - morate ga lečiti, ali kada prođe tako dugo vremena, ima drugih načina na koje mi možemo uticati da se to više ne događa i ne ponavlja - rekla je Tajči koja se posvetila duhovnim pesmama i pisanju knjiga.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".