Татјана Матејаш Камерон познатија као Тајчи присетила се тешких животних тренутака, открила зашто је на врхунцу славе отишла у Америку у потпуну анонимност:

- Тај осећај припадности себи, да знам ја сам своја, а не нечија туђа је сигурно био разлог због којега сам ја одлучила отићи.

И док данас својим животним саветима помаже другима, не крије да се у младости с траумама није знала носити.

Фото: Анђела Стевановић Живковић

 

 

Као тинејџерка је доживела злостављање и годинама се борила да поново заволи себе и врати самопоуздање.

Рекла си да си том злостављачу, силоватељу давно опростила, а себи дуго ниси могла опростити. На који начин си себе доводила у питање?

- Нисам имала алата, то је проблем, како сам ја лично била испрограмирана околином, временом, ја сам то потиснула дубоко, дубоко у себе... Моја бака је знала рећи: "Ја ћу то понети у гроб." Тако да сам одлучила да никада никоме нити случајно нећу рећи, него да ћу то понети у гроб.

Ни мајци?

- Нити њој, јер да сам рекла мами, она ме више не би пустила нигде да идем сама, ни на свирку, а бојала сам јој рећи јер сам желела да је заштитим. Како нешто тако ужасно рећи мами? Ма пукло би јој срце...

Фото: Архив Новости

 

 

Мушкарца који ју је злостављао никада није пријавила.

- Нема имена, то није уопше важно, јер пуно времена је прошло да не можеш ти сада некога тражити, није то циљ... Ја не знам да ли је та особа жива, а с друге стране да улажем енергију у то... И они мушкарци и њима се то догађа из неке трауме...

Одлучила је да се не бави насилницима, него да помагаже жртвама.

- Радим у затвору са женама које су свашта прошле, пуно горе него ја... Са женама које су биле тотално робље... Жртве с*ксуалног ропства нису завезане. Нажалост, када полицајац заустави ауто у којем су две девојке које "некоме припадају" оне ти никада неће то дати до знања јер се боје и јер су изманипулисане. Самим мојим радом с тим женама ја дајем допринос да се то мења, тиме како ја одгајам своја три сина ја ту видим своју одговорност. Треба исцелити друштво! Нормално да се сада то догоди да ћу отићи и рећи овај човек - морате га лечити, али када прође тако дуго времена, има других начина на које ми можемо утицати да се то више не догађа и не понавља - рекла је Тајчи која се посветила духовним песмама и писању књига.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".