Da susede nije uznemirio nesnosan smrad, ko zna koliko bi još dugo nesrećni sedamdesetogodišnjak ležao mrtav u svom stanu u samom središtu Varšave. Samo koji metar od svoje dve godine starije supruge koja je, vjerovali ili ne, sve vreme mislila da spava!

Nesvakidašnju priču preneo je poljski portal Super Ekspres, čiji su novinari uspeli nakratko da porazgovaraju sa udovicom.

- Nisam znala da je umro. Popio je pivo i zaspao - kazala im je žena iz čijeg se stana, na veliku žalost ostalih stanara, i dalje širi nesnosan smrad budući da u međuvremenu ništa nije očišćeno ili uklonjeno.

Foto: Profimedia

 

Osim, jasno, tela nesrećnog gospodina po kojeg su službe stigle 14. septembra.

Gospođa je tada privremeno smeštena u hostel koji je unajmio Centar za socijalni rad, dok su vrata stana privremeno zapečaćena sve dok nije dovršena istraga, piše u nastavku taj portal.

Institut za sudsku medicinu u Varšavi potvrdio je posle obdukcije da nije bilo mehaničkih ozleda koje bi uzrokovale smrt, a policija ne zna šta da čini sa prigovorima nesrećnih komšija koji uporno zovu zbog smrada.

Ćerke te udovice nisu voljne da pomognu, a lekari tvrde da nemaju dovoljno dobar razlog da gospođu odvedu u psihijatrijsku bolnicu. Uprava zgrade ponudila je gospođi čišćenje stana i kupovinu novog nameštaja, ali još nije dogovoreno ko bi to platio.

BONUS VIDEO: