Marijana Mateus važi za jednu od najlepših Srpkinja, a pred njenim šarmom malo ko može da ostane ravnodušan, pa je to bio slučaj i s jednim od nekada najpoželjnijih muškaraca Evrope.

Poznato je da je poznata dizajnerka i poslovna žena godinama bila u braku s biznismenom Miodragom Kostićem, dok je njen drugi suprug slavni Lotar Mateus, nekadašnji nemački fudbaler i uspešni fudbalski trener, koji je bio jedna od najvećih sportskih zvezda osamdsetih godina.

 

Foto: ATA images

 

 

Nakon što je okačio kopačke o klin, Mateus je odlučio da karijeru u sportu nastavi kao trener, a nakon godinu dana u bečkom Rapidu stigao je u beogradski FK Partizan, ne sluteći da će uz velike uspehe doći i do - ljubavi.

U tom trenutku, Lotar je iza sebe imao dva braka, s prvom suprugom Silvijom Mateus i potom švajcarskom lepoticom Lolitom Morenom, a potom je sreo Marijanu Kostić.

Kako su se upoznali Marijana i Lotar Mateus?

Kako je ona ispričala u jednom intervjuu, kada je prvi put videla Mateusa, nije ni znala ko je u pitanju i koliko je slavan, a sve se dogodilo jednog julskog dana, ispred splava na Dunavu.

- On je trčao na neki sastanak, a ja sam bila s prijateljicom koja ga poznaje. Stali su da se pozdrave, a ja nisam ni znala ko je on - prisetila se Marijana u jednom intervjuu, istakavši da nije imala predstavu ko je muškarac pred njom i da je fudbalski svet "uopšte nije zanimao".

- Bila sam potpuno ravnodušna i kad mi je prijateljica rekla: "Jao, evo ga Lotar", pomislila sam: "Imam dovoljno lažova oko sebe, ne treba mi još jedan".

 

Foto: Profimedia

 

 

Kako je ispričala, uskoro se poveo razgovor o Budimpešti, u kojoj je Marijana dugo živela, pa su imali zajedničku temu.

- On je dvadeset minuta objašnjavao kako ide u Beč i da bi u prolazu kroz Budimpeštu voleo da se vidimo i da mu preporučim neki restoran. Dala sam mu vizit kartu i već sutradan se javio. Pozvao me na ručak, ali sam bila oprezna. Slagala sam da nemam vremena, ali sam obećala da ćemo izaći na ručak kada sledeći put dođem u Beograd - ispričala je dizajnerka.

Ispostavilo se da je ona ostavila snažan utisak na trenera, dok je njoj trebalo vremena da mu pruži priliku.

- Zvao me je svakodnevno. Trebalo mi je vremena da shvatim da mi se sviđa. Prvo sam pomislila da on ima po devojku u svakom gradu. Tada mi je priznao: "Samo ako mi budeš verovala možemo da idemo napred" - rekla je Marijana.

Romantična prosidba i brak Marijane i Lotara Mateusa

Uskoro su postali par, a Marijana nije krila da ju je Lotar iznenadio zaprosivši je tokom kratkog odmora u NJujorku, njenom omiljenom gradu.

- Prosidba je bila veliko iznenađenje. Lotar je znao da mi je NJujork omiljeni grad. Pre dve nedelje smo ugrabili vikend i skoknuli tamo. Samo mi je rekao: "Idemo na dvodnevno putovanje". Kad sam ga pitala gde ćemo, rekao je: "Ne smem da ti kažem, ubiće me ovi iz Partizana". Na aerodromu smo se sakrivali i pravili kao da idemo u Nemačku. On je 2000. živeo u NJujorku i toliko ga dobro poznaje da sam bila fascinirana. Odseli smo u elitnom hotelu, u Sohou koji je radio Filip Stark. Lotar se potrudio da to budu tri dana iz bajke - prisetila se.

Foto: N. Paraušić

 

 

Zaprosio ju je u helikopteru, prstenom u koji su ugravirane reči "zauvek ljubav", a svaki trenutak ovog putovanja bio je magičan.

Venčali su se u novembru 2003. godine, ali je brak potrajao samo četiri godine, dok su se zvanično razveli tek 2009.

Zašto su se razveli Marijana i Lotar Mateus?

Pred kraj braka, oni su stanovali u Salcburgu, gde se Marijana, kako je priznala, često preispitivala.

- Posle svih tih putovanja, prijema, intenzivnog vrtoglavog života koji smo vodili, počelo je da puca po šavovima. Ne bih se toliko umorila od svega da se nisam uželela sebe i davanja sebe nekim drugim ljudima, a ne samo njemu - ispričala je i prisetila se zdravstvenih problema koje je imala u to vreme.

- Nešto malo pre razvoda mi je između jajnika i debelog creva dijagnostifikovan ogroman tumor za koji se do operacije nije znalo da li je maligni. Tada sam prvi put shvatila koliko sam stresan život imala sa Lotarom Mateusom - istakla je i priznala: - Bolest me je naterala na preispitivanje i nametala mi pitanje da li ga i dalje volim. Ako ne, zbog čega ta mesečna apanaža i finansijska sigurnost koju mi je pružao treba da bude jedina važna stvar u mom životu?

Uz to, šuškalo se i da je Mateus bio neveran u braku, navodno s ukrajinskom manekenkom Kristinom Lilijanom.

Foto: ATA images

 

 

- Kada se zanemare sve insinuacije, ostaje činjenica da nisam ja uvukla treću osobu u naš brak, već moj suprug. On je tu devojku iz nekih svojih, očigledno veoma loših pobuda, predstavio u javnosti. To je samo po sebi grubo omalovažavanje osobe sa kojom ste venčani - ispričala je.

U to vreme, Mateus je tvrdio da je njegova supruga opsednuta luksuzom, a ona je kasnije istakla da ne vidi zbog čega je pokušavao da joj nametne negativan imidž.

- Ja sam se za njega udala iz ljubavi i naš brak je bio skladan do određenog trenutka, koji nema nikakve veze sa novcem. Čini mi se da on sada na sve načine pokušava mene da optuži za svoje greške, ali ja to neću dozvoliti - bila je jasna u jednom intervjuu.

Marijana je ispričala i da Lotar nije bio uz nju dok se lečila.

- Zabolelo ga je to što sam nemačkom magazinu Bunte otvorila dušu i rekla da nije bio uz mene prošle godine dok sam bila u bolnici. On je to kasnije demantovao na televiziji RTL, kazavši kako mi je svakodnevno donosio hranu u bolničku postelju, ali činjenica je da u njegovom pasošu postoji dokaz da je u to vreme bio na putovanju u Izraelu - istakla je Marijana.

BONUS VIDEO: