Popularna voditeljka RTS-a Jelena Simić otkrila je detalje o svom odrastanju, školovanju, karijeri, ali i otkrila kako je uopšte došla na javni servis i koji moćni čovek joj je u tome pomogao.

– Rođena sam u Sarajevu. Imala sam detinjstvo puno ljubavi, ušuškano i bezbrižno. Rodni grad pamtim po toplini, mirisima, a najpre po ljudima koji su obeležili moje detinjstvo, rekla je voditeljka.

 

 

Jelena je otkrila i kako je je dobila posao na RTS-u.

– RTS je svojevremeno raspisao konkurs za novinare. Prijavila sam se, ali me nisu pozvali na razgovor. Napisala sam, zatim, mejl direktoru televizije Aleksandru Tijaniću. Rekla sam tada sebi: “Ova vrata si zatvorila." Sutradan, mene je pozvala njegova sekretarica na razgovor. Rekao mi je: “Volim borce, idi u Beogradsku hroniku”….. Tako je sve počelo.

 

 

– Na samom početku, svi misle da je lako voditi kviz "Slagalicu", tog uverenja sam bila i ja sve dok nisam stala za pult i krenula da vodim. Sada mi taj posao pričinjava zadovoljstvo. U pitanju je format gde nema mnogo prostora za voditeljsku priču, potrebno je da pratite igru, vodite računa o vremenu i pravilima, budete dobar domaćin takmičarima koji jesu glavni akteri najgledanijeg TV formata na našim prostorima.

-  Završila sam beogradski Fakultet političkih nauka sa željom da se bavim novinarstvom, istakla je voditeljka za "Espreso".

 

BONUS VIDEO: