Популарна водитељка РТС-а Јелена Симић открила је детаље о свом одрастању, школовању, каријери, али и открила како је уопште дошла на јавни сервис и који моћни човек јој је у томе помогао.

– Рођена сам у Сарајеву. Имала сам детињство пуно љубави, ушушкано и безбрижно. Родни град памтим по топлини, мирисима, а најпре по људима који су обележили моје детињство, рекла је водитељка.

 

 

Јелена је открила и како је је добила посао на РТС-у.

– РТС је својевремено расписао конкурс за новинаре. Пријавила сам се, али ме нису позвали на разговор. Написала сам, затим, мејл директору телевизије Александру Тијанићу. Рекла сам тада себи: “Ова врата си затворила." Сутрадан, мене је позвала његова секретарица на разговор. Рекао ми је: “Волим борце, иди у Београдску хронику”….. Тако је све почело.

 

 

– На самом почетку, сви мисле да је лако водити квиз "Слагалицу", тог уверења сам била и ја све док нисам стала за пулт и кренула да водим. Сада ми тај посао причињава задовољство. У питању је формат где нема много простора за водитељску причу, потребно је да пратите игру, водите рачуна о времену и правилима, будете добар домаћин такмичарима који јесу главни актери најгледанијег ТВ формата на нашим просторима.

-  Завршила сам београдски Факултет политичких наука са жељом да се бавим новинарством, истакла је водитељка за "Еспресо".

 

БОНУС ВИДЕО: