Kako je najavio meteorolog Marko Čubrilo, od sutra će temperature biti oko ili ispod proseka, posebno u drugom delu sedmice kada su moguće i obilnije padavine, a na preko 800 metara nadmorske visine moguća je i povremena pojava snega.

Vreme u Hrvatskoj opasno

Iako za danas na snazi nisu nikakva upozorenja, vreme u nedelju će u većem delu Hrvatske biti opasno. Širom cele unutrašnjosti upaljen je žuti meteoalarm zbog udara vetra i do 65 km/h, kao i kiše.

Na Jadranu će, međutim, na snazi biti narandžasto upozorenje zbog nevremena i bure koja će duvati na Kvarneru i do 110 km/h, dok za područje Velebitskog kanala na snazi crveni, najjači, meteoalarm zbog udara bure do čak 130 km/h.

Što se tiče padavina i vetra za nedelju, DHMZ najavljuje jače naoblačenje uz kišu, dok bi u planinama u noći na ponedeljak moglo pasti i malo snega.

Za Srbiju najavljeno jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i vetrom

Jače naoblačenje sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, posle podne i uveče će se proširiti na celu zemlju, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prema prognozi, najniža temperatura iznosiće od 4 do 15, a najviša dnevna od 15 na severu do 26 stepeni Celzijusa na jugu i istoku Srbije.

Vetar slab, zapadni i jugozapadni, ujutru i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju na umeren i jak.

 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".