Како је најавио метеоролог Марко Чубрило, од сутра ће температуре бити око или испод просека, посебно у другом делу седмице када су могуће и обилније падавине, а на преко 800 метара надморске висине могућа је и повремена појава снега.

Време у Хрватској опасно

Иако за данас на снази нису никаква упозорења, време у недељу ће у већем делу Хрватске бити опасно. Широм целе унутрашњости упаљен је жути метеоаларм због удара ветра и до 65 км/х, као и кише.

На Јадрану ће, међутим, на снази бити наранџасто упозорење због невремена и буре која ће дувати на Кварнеру и до 110 км/х, док за подручје Велебитског канала на снази црвени, најјачи, метеоаларм због удара буре до чак 130 км/х.

Што се тиче падавина и ветра за недељу, ДХМЗ најављује јаче наоблачење уз кишу, док би у планинама у ноћи на понедељак могло пасти и мало снега.

За Србију најављено јаче наоблачење са кишом, пљусковима и ветром

Јаче наоблачење са кишом и краткотрајним пљусковима, јаким северозападним ветром и падом температуре, које ће ујутру и пре подне захватити северне и западне крајеве Србије, после подне и увече ће се проширити на целу земљу, најавио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Према прогнози, најнижа температура износиће од 4 до 15, а највиша дневна од 15 на северу до 26 степени Целзијуса на југу и истоку Србије.

Ветар слаб, западни и југозападни, ујутру и пре подне на северу и западу, а после подне и у осталим крајевима у скретању на северозападни правац и у појачању на умерен и јак.

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".