Fotograf divljih životinja Brent Cizek odlučio je posetiti severna jezera Minnesote radi nekoliko fotografija. Nadao se da će snimiti neke intimne scene životinja u njihovom prirodnom staništu. Ali na kraju, Brent nije imao pojma koliko će biti intiman.

“Pa, nije to bila najbolja ideja, tog je dana bilo prilično vetrovito i valovi su bacali moj brod u kojem god su smeru hteli,” rekao je Cizek za MNN. “Odlučio sam nastaviti, znajući da je malo verovatno da ću išta videti, a još manje moći fotografirati s valovitom vodom.”

foto: Printskrin/Jutjub/ Brent Cizek Photography

 

Nakon vožnje svojim malenim čamcem po jezeru, on ga zatim usmerava prema obali. U sledećem trenutku ugledao je nešto što je izgledalo kao jato. Kad se približio, vidio je mamu patku i nekoliko pačića. Samo što se njih nekoliko pretvorilo u nekoliko desetaka.

“Što sam se više približavao, to mi je srce više počeo se utrkivati jer nikad pre nisam svedočio nečemu takvom”, objasnio je fotograf. “Kad sam se približio, grupa je odlučila početi plivati natrag u jezero, a 'Mama Merganser' je izašla ispred i sve su se ribe povukle. Znao sam da će ovo biti prilika za fotografiranje koja se pruža jednom u životu, pa sam odmah pokušao ispaliti što više fotografija, samo se nadajući da će jedna od fotografija ispasti.”

foto: Printskrin/Jutjub/ Brent Cizek Photography

 

Mamu super patke pratilo je neverovatnih 56 pačića. “Pronašao sam jednu sliku koja je bila u fokusu i koja mi se jednostavno svidela”, kaže. “Znao sam da će dobro poslužiti društvenim mrežama pa sam odmah objavio fotografiju.” I nije trebalo dugo dok njegova slika nije postala viralna na društvenim mrežama.

Međutim, na pažljivijim promatranjem pokazalo se da ih ima još više. “Tada sam s njom uspeo izbrojati 76 beba, tako da je usput pokupila još beba”, rekao je. “Bilo je izvanredno. Biće će tužan dan kada nastave svoju migraciju.”

Najverovatnije to nije bilo samo jedno leglo, već mešovita porodica. Ali uprkos tome ova patka je sigurno mama godine!

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".