Hladno vreme je već nastupilo, a mnogi su u dilemi da li da upale grejanje ili ne. Veliki troškovi su jedan od razloga dileme, pa je važno preduzeti sve moguće korake da računi budu što niži. Majstor za kotlove i grejanje Tajron Ekrem otkrio je pametan trik koji može da uštedi novac. Sve što vam treba je toalet papir.

- Ako niste sigurni odakle dolazi promaja u vašem domu, postoji trik koji možete da isprobate pomoću toalet papira", rekao je i istakao da bi to trebalo da pomogne da odredite koja područja treba da obradite kako biste pokušali da zaustavite promaju. "Uzmite dve rolne bilo kog toalet papira i uklonite jedan sloj tako da vam ostane samo jedan tanki list. Nežno držite ovo oko prozora ili vrata. Promaja će ili usisati toaletni papir ili će vam, ako dolazi iznutra, oduvati toalet papir iz ruke - rekao je.

- Ovo je stari trik koji je neverovatno efikasan i potpuno siguran. Možete ga koristiti u celom domu, što će vam pomoći da utvrdite kojim područjima treba da date prioritet u zaštiti od promaje i samim tim hladnoće. Samo pazite da pre toga zatvorite sve prozore i vrata i isključite sve uređaje koji bi mogli da uzrokuju strujanje vazduha - istakao je Tajron.

Nakon što utvrdite odakle dolazi promaja, Tajron preporučuje da zalepite samolepljive trake u otvore oko prozora i vrata. "To može da spreči ulazak hladnog vazduha", rekao je. Prema "Energy Saving Trust-u", ovo bi moglo da vam uštedi više od 50 evra godišnje na vašim računima za grejanje. "Kada je u pitanju pravilno grejanje vašeg doma, promaja može da bude vrlo problematična. Ovo je stvarno jednostavan način da uštedite novac na svojim računima", rekao je Tajron.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".