Хладно време је већ наступило, а многи су у дилеми да ли да упале грејање или не. Велики трошкови су један од разлога дилеме, па је важно предузети све могуц́е кораке да рачуни буду што нижи. Мајстор за котлове и грејање Тајрон Екрем открио је паметан трик који може да уштеди новац. Све што вам треба је тоалет папир.

- Ако нисте сигурни одакле долази промаја у вашем дому, постоји трик који можете да испробате помоћу тоалет папира", рекао је и истакао да би то требало да помогне да одредите која подручја треба да обрадите како бисте покушали да зауставите промају. "Узмите две ролне било ког тоалет папира и уклоните један слој тако да вам остане само један танки лист. Нежно држите ово око прозора или врата. Промаја ће или усисати тоалетни папир или ће вам, ако долази изнутра, одувати тоалет папир из руке - рекао је.

- Ово је стари трик који је невероватно ефикасан и потпуно сигуран. Можете га користити у целом дому, што ће вам помоћи да утврдите којим подручјима треба да дате приоритет у заштити од промаје и самим тим хладноће. Само пазите да пре тога затворите све прозоре и врата и искључите све уређаје који би могли да узрокују струјање ваздуха - истакао је Тајрон.

Након што утврдите одакле долази промаја, Тајрон препоручује да залепите самолепљиве траке у отворе око прозора и врата. "То може да спречи улазак хладног ваздуха", рекао је. Према "Енергy Савинг Труст-у", ово би могло да вам уштеди више од 50 евра годишње на вашим рачунима за грејање. "Када је у питању правилно грејање вашег дома, промаја може да буде врло проблематична. Ово је стварно једноставан начин да уштедите новац на својим рачунима", рекао је Тајрон.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".