Nakon novog oružanog napada na Šteklija, na društvenim mrežama objavljen je snimak napada.

Na snimku se vidi kako dvojica muškaraca, od kojih je prema navodima makedonskih medija jedan Rade Trajkovski zvani Štekli, napuštaju teretanu i kreću se ka najbližem izlazu i stepenicama.

Osoba sa slušalicama i crnim šeširom prilazi s leđa, zatim puca u njih i beži.

Nakon pucnjave, napadač je otrčao u suprotnom smeru i prošao tačno ispod sigurnosne kamere koja je sve snimila. Zatim je vratio pištolj u džep.

Napadač je odeven u beli duks u čijem džepu nosi pištolj. Na poleđini dukserice su crne šare. Na glavi mu je kapa sa spuštenim štitnicima za uši. Ubica nosi tamne kargo pantalone i crne atletske cipele sa belim đonom.

 

 

 

 

Ko je Rade Trajkovski Štekli?

Pre šest godina makedonskim medijama je okružilo ime Radeta Trajkovskog zvanog Štekli, koji je povezivan sa ubistvom mladog fudbalera Martina Januševa. Ipak, kasnije je osumnjičen i optužen Filip Sekulovski, zvani Kobra.

Međutim, kada se nemili događaj desio, ime 37-godišnjeg Šteklija se nezvanično dovodilo u vezu sa ubistvom, odnosno mediji su tada objavili da se Sekulovski sreo sa Šteklijem pre nego što je ubio Januševa. I pored toga, on nikada nije optužen za bilo kakvu ulogu u krvavom činu. Na dan ubistva Štekli je na Fejsbuku postavio fotografiju iz Beograda.

On je 2021. godine uhapšen u Beogradu nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica. Lisice su mu stavljene zbog navodne povezanosti sa ubistvom počinjenim u matičnoj te je izručen Makedoniji.

Foto: Društvene mreže

 

Ubistvo mladog fudbalera Marina Januševa počinjeno je 3. novembra 2017. godine, kada je osuđeni Kobra izašao iz zatvora na vikend gde je služio kaznu zbog trgovine drogom. Prema presudi, kojom je osuđen na 9 godina i četiri meseca zatvora, Sekulovski je u popodnevnim časovima stigao ispred zgrade u kojoj je Janušev živeo, nakon što ga je prethodno pozvao „da se obračuna“. Iako je Janušev sa sobom imao i očev pištolj, okrivljeni je prvo izvukao pištolj marke „crvena zastava” i pogodio ga sa pet projektila.

Letos, krajem avgusta, Štekli je ponovo bio na meti, ali ga je tada, prema pisanju makedonskih medija, spasao hibridni automobil u kojem se vozio. Međutim, pucnjava za sada nepoznatih lica, čije je vozilo kasnije pronađeno zapaljeno kod jezera Bakalar, tumači se kao poruka koju želi da pošalje određena kriminalna grupa. Štekli nije povezan sa najnovijim ubistvima mafije, ali mnogi tragovi vode do novoformirane grupe „Baron”, prenosi makedonski portal 4news.mk

Foto: MUP Makedonije

 

Šteklijevo ime se poslednjih godina ne pominje često u medijima, osim kada je bio uhapšen i izručen.

On je uhapšen i 2011. godine u Grčkoj pod sumnjom da je nameštao fudbalske utakmice u Italiji. Trajkovski je potom izručen Italiji, gde je takođe bilo suđenje za veliki slučaj nameštanja utakmica u italijanskom fudbalu.

NJegovo ime nije ni pominjano u poslednjim mafijaškim obračunima, koji su počeli ubistvom Jetona Krivanjeva - Žile i Enesa Iseinova-LJacija iz kriminalne grupe "Dukanđik".

Dvostrukim ubistvom u „Šiša baru” ispod skopske tvrđave Kale počelo je novo pregrupisavanje u skopskom podzemlju.

Foto: Društvene mreže

 

Ubrzo nakon dvostrukog ubistva, Bljerim Dači, makedonski državljanin, ubijen je u Prištini, a njegovo beživotno telo pronađeno je u automobilu.

Na oko kilometar od ubistva pronađen je zapaljen automobil nemačke registracije. Mediji sa Kosova i Metohije tada su objavili da je Dači osumnjičen upravo za ubistvo u „Šiša baru”.

Prema zvaničnim dokumentima, Bljerimovo prezime je Dači, a promenio ga je u Šabani nakon što je odležao 18 meseci u zatvoru u Pakistanu kao član Al-Kaide.

Mesec dana posle ubistva u Prištini, u stanu u Haniotiju na Halkidikiju, ubijen je i neformalni lider „Dukanđika” 39-godišnji Orhan Ibrahimi-Oki.

Ubistvom Okija, zločinačka grupa "Dukanjik" je obezglavljena. Upravo je ova grupa bila glavna u podzemlju u stalnoj rivalskoj borbi sa drugom grupom „Belanoca”, navodi 4news.mk.

BONUS VIDEO: