Jasmina i osumnjičeni muškarac bili su par 15 godina. Rođeni u Bosni, oboje su odrasli u Švedskoj, preselili se u Austriju, konačno živeli u Ganserndorfu, imali dva sina i dve ćerke koje sada imaju od 9 do 13 godina.

Međutim, nakon prekida veze, usledili su problemi, pretnje i nasilje nakon kojeg je muškarcu (35) bila izrečena zabrana prilaska.

Krajem avgusta, nesrećna žena i četvoro dece trebalo bi da odu kod njene majke u Štrashof, u luksuznu vilu u glavnoj ulici, ispred koje se zločin i dogodio.

Sumnja se da je upravo ovaj odlazak bio motiv za ubistvo, a advokatica osumnjičenog rekla je da je njen klijent "ostao sam, očigledno nesposoban da ode na sud i izbori se za pravo na posete svoje dece".

- Rekao je da su mu deca sve, nije ih video od kraja avgusta. Nedavno je moj klijent bio u ekstremnom psihičkom stanju zbog toga. Gotovo da nije ni jeo ni spavao, misli su mu se vrtele u krug - ali nije mogao da objasni zašto je prošle subote uzeo pištolj i ubio bivšu ispred imanja tazbine. Pištolj je davno kupio u Beču - objašnjava njegov branilac.

Nakon krvavog čina, osumnjičeni je pobegao svojim sportskim automobilom. Kako navode mediji, on je ženi ispalio jedan hitac direktno u glavu. Svedoci su obavestili Hitnu pomoć, a povređena žena je i pored hitnih mera reanimacije preminula na licu mesta.

Istog dana, muškarac se predao policiji. Četvoro dece sada boravi kod rođaka šokirane šire porodice. Službe za zaštitu dece i omladine kažu da se bave ovim slučajem.

BONUS VIDEO:

(Kurir/oe24)