Јасмина и осумњичени мушкарац били су пар 15 година. Рођени у Босни, обоје су одрасли у Шведској, преселили се у Аустрију, коначно живели у Гансерндорфу, имали два сина и две ћерке које сада имају од 9 до 13 година.

Међутим, након прекида везе, уследили су проблеми, претње и насиље након којег је мушкарцу (35) била изречена забрана приласка.

Крајем августа, несрећна жена и четворо деце требало би да оду код њене мајке у Штрасхоф, у луксузну вилу у главној улици, испред које се злочин и догодио.

Сумња се да је управо овај одлазак био мотив за убиство, а адвокатица осумњиченог рекла је да је њен клијент "остао сам, очигледно неспособан да оде на суд и избори се за право на посете своје деце".

- Рекао је да су му деца све, није их видео од краја августа. Недавно је мој клијент био у екстремном психичком стању због тога. Готово да није ни јео ни спавао, мисли су му се вртеле у круг - али није могао да објасни зашто је прошле суботе узео пиштољ и убио бившу испред имања тазбине. Пиштољ је давно купио у Бечу - објашњава његов бранилац.

Након крвавог чина, осумњичени је побегао својим спортским аутомобилом. Како наводе медији, он је жени испалио један хитац директно у главу. Сведоци су обавестили Хитну помоц́, а повређена жена је и поред хитних мера реанимације преминула на лицу места.

Истог дана, мушкарац се предао полицији. Четворо деце сада борави код рођака шокиране шире породице. Службе за заштиту деце и омладине кажу да се баве овим случајем.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир/ое24)