LJuske od jaja sadrže čak 90 odsto kalcijuma – minerala koji čuva naše kosti i daje doprinos celokupnog zdravlju. Ne postoji nijedna namirnica koja sadrži toliko kalcijuma koji nam je neophodan
Naravno, nećemo ih baš grickati, ali postoje razne drugi načini na koje ih možemo upotrebiti.
Postoje brojna istraživanja američkog „National Institute of Health“ o prahu od mlevenih ljuski jaja, a rezultati su odlični. Naime, prašak od ljuske jaja imaju brojna pozitivna dejstva na organizam.
Domaće sredstvo za čišćenje
Osušene ljuske jajeta sameljite u blenderu dok ne dobijete fini prah. Pomešajte ga sa sodom bikarbonom u odnosu 1:3, potom dodajte vodu ili sirće i ovom mešavinom možete čistiti zagorele šerpe ili plehove, kamenac na ve-ce šolji i druge “uporne” naslage kod kojih obična sredstva za pranje ne pomažu, piše Krstarica.
LJuske od jaja kao đubrivo za biljke
LJuske od jaja su pune kalcijum-karbonata koji je dobar za biljke.
Osušite ljuske i sameljite u prah ili koliko je god sitno moguće.
Čuvajte prah u tegli kako bi vam uvek bio na dohvat ruke.
Pomešajte prah od ljuske s malo zemlje za cveće, i stavite na mesto gde je potrebno malo đubriva.