Boka je ovo takmičenje osvajala šest puta, reke navijača iz Argentine došle su u Brazil po titulu, ljudi su prodavali sve što su mogli, samo da prisustvuju istoriji. 

Hiljade navijača bilo je na plaži Kopakabana, gde su priredili celodnevnu žurku, sve su snimile brojne TV ekipe. Jedan mališan je apsolutni pobednik. 

- Prodali smo motor mog tate, prodali moj Plejstejšn da bismo došli ovamo, ali kartu nismo našli... Ali, vidi ti šta je ovo, vidi ti ovo! Pa, ovo je Bokino ludilo! Ajde, Bokaaa! - rekao je mališan, presrećan što je uopšte barem blizu stadiona. 

 

 

Na to su reagovali navijači iz - Bugarske.

- Sjajna priča. Moguće da ste videli snimak navijača Boke juniors, čiji je tada prodao Plejstejšn da bi mogli da priušte odlazak na Kopa libertadores. E, pa, navijači CSKA iz Sofije su kontaktirali Boku, spremni su da plate novi Plejstejšn za ovog dečaka - objavio je bugarski novinar Metodi Šumanov.

Pred 75.000 gledalaca na "Marakani" strelci za Fluminense bili su Herman Kano u 36. i rezervista DŽon Kenedi u 99. minutu, kada je i doneo južnoameričku titulu Brazilcima, a gol za Boku postigao je Luis Advinkula u 76. minutu. Ovoga puta je Fluminense odbranio svoju kuću i postao 11. brazilski klub koji je osvojio Kopa Libertadores, odnosno 26. različiti klub koji je postao šampion Južne Amerike.

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane, Boka je pretrpela i šesti poraz u finalima. 

Tim Horhea Almirona je do finala stigao sa šest remija i nakon tri uspešne penal serije protiv Nasionala, Rasinga i Palmeirasa. Međutim, sreća im je u finalu okrenula leđa pa će morati još da čekaju na sedmu titulu kontinentalnog prvaka. Mnogo emocija bilo je prisutno na "Marakani", gde smo videli suze kod gotovo svih aktera finala.

Foto: Tanjug/AP

 

Među najemotivnijima bio je četrdesetogodišnji Felipe Melo kojem je ovo bila treća titula Kopa Libertadores (prethodne dve uzeo sa Palmeirasom). Povišenih emocija bilo je i kod Marsela, koji je postao tek 14. igrač koji je objedinio titule pravaka Evrope i Južne Amerike.

BONUS VIDEO:

(Sportal)