Бока је ово такмичење освајала шест пута, реке навијача из Аргентине дошле су у Бразил по титулу, људи су продавали све што су могли, само да присуствују историји. 

Хиљаде навијача било је на плажи Копакабана, где су приредили целодневну журку, све су снимиле бројне ТВ екипе. Један малишан је апсолутни победник. 

- Продали смо мотор мог тате, продали мој Плејстејшн да бисмо дошли овамо, али карту нисмо нашли... Али, види ти шта је ово, види ти ово! Па, ово је Бокино лудило! Ајде, Бокааа! - рекао је малишан, пресрећан што је уопште барем близу стадиона. 

 

 

На то су реаговали навијачи из - Бугарске.

- Сјајна прича. Могуће да сте видели снимак навијача Боке јуниорс, чији је тада продао Плејстејшн да би могли да приуште одлазак на Копа либертадорес. Е, па, навијачи ЦСКА из Софије су контактирали Боку, спремни су да плате нови Плејстејшн за овог дечака - објавио је бугарски новинар Методи Шуманов.

Пред 75.000 гледалаца на "Маракани" стрелци за Флуминенсе били су Херман Кано у 36. и резервиста Џон Кенеди у 99. минуту, када је и донео јужноамеричку титулу Бразилцима, а гол за Боку постигао је Луис Адвинкула у 76. минуту. Овога пута је Флуминенсе одбранио своју кућу и постао 11. бразилски клуб који је освојио Копа Либертадорес, односно 26. различити клуб који је постао шампион Јужне Америке.

Фото: Танјуг/АП

 

Са друге стране, Бока је претрпела и шести пораз у финалима. 

Тим Хорхеа Алмирона је до финала стигао са шест ремија и након три успешне пенал серије против Насионала, Расинга и Палмеираса. Међутим, срећа им је у финалу окренула леђа па ће морати још да чекају на седму титулу континенталног првака. Много емоција било је присутно на "Маракани", где смо видели сузе код готово свих актера финала.

Фото: Танјуг/АП

 

Међу најемотивнијима био је четрдесетогодишњи Фелипе Мело којем је ово била трећа титула Копа Либертадорес (претходне две узео са Палмеирасом). Повишених емоција било је и код Марсела, који је постао тек 14. играч који је објединио титуле правака Европе и Јужне Америке.

БОНУС ВИДЕО:

(Спортал)