Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić komentarisala je slučaj devojčice koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, otkrivši da se devojčica nalazi u toplom porodičnom okruženju i da je njen napredak uočljiv.

Osvrnuvši se i na jedan od najstrašnijih slučajeva u našoj zemlji ikada, slučaj kada je otac Uroš Pašajlić (38) držao svoju ćerku osam godina zaključanu u toaletu, ministarka je istakla da je devojčica sada u toplom porodičnom okruženju.

- Još dok je devojčica bila u Tiršovoj bili smo uključeni u sve momente njenog lečenja. Ona se sada nalazi u toplom porodičnom okruženju. Jednom podsticajnom porodičnom okruženju sa divnim ljudima, koji imaju iskustva u kontaktu sa zanemarivanom decom. Posetili smo je dva puta, izgleda baš onako kako deca treba da izgledaju. Ono što je mene, kao lekara jako obradovalo je da njen fizički napredak i dobitak na kilogramima. Podjednako je važna ta radost, ta iskra u očima i taj potencijal koji će se sigurno razviti u takvoj sredini - kaže Kisić.

Istakla je i važnost i dužnost svih nas da, kada primetimo zanemarivanje deteta, odmah obavestimo nadležne službe.

- Susretali smo se i susrećemo se sa decom koja su zanemarena, ali dužnost svih nas je da ako tako nešto primeti da se obrati nadležnima i da reagujemo odmah. Tu ne sme da bude čekanja - kaže ministarka Kisić.

Inače, I.L, bivša partnerka Uroša Pašajlića kom se sudi zbog sumnje da je ćerkicu (8) držao samu, bez hrane i vode u stanu u Mirijevu, otkrila je na suđenju da je prošla kroz horor tokom pet dana, koliko je nju optuženi držao u stanu u kom su živeli u Krnjači ali da je ono što je zatekla u drugom u kom je bila njegova ćerka, slika koju nikada neće moći da zaboravi.

Tokom svedočenja, ona je objasnila da je Pašajlić posle pretnji, uvreda i udaraca koje je dobila rekao "da je zbog nje njegovo dete samo".

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".