Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић коментарисала је случај девојчице коју је отац годинама држао заточену у кади, откривши да се девојчица налази у топлом породичном окружењу и да је њен напредак уочљив.

Осврнувши се и на један од најстрашнијих случајева у нашој земљи икада, случај када је отац Урош Пашајлић (38) држао своју ћерку осам година закључану у тоалету, министарка је истакла да је девојчица сада у топлом породичном окружењу.

- Још док је девојчица била у Тиршовој били смо укључени у све моменте њеног лечења. Она се сада налази у топлом породичном окружењу. Једном подстицајном породичном окружењу са дивним људима, који имају искуства у контакту са занемариваном децом. Посетили смо је два пута, изгледа баш онако како деца треба да изгледају. Оно што је мене, као лекара јако обрадовало је да њен физички напредак и добитак на килограмима. Подједнако је важна та радост, та искра у очима и тај потенцијал који ће се сигурно развити у таквој средини - каже Кисић.

Истакла је и важност и дужност свих нас да, када приметимо занемаривање детета, одмах обавестимо надлежне службе.

- Сусретали смо се и сусрећемо се са децом која су занемарена, али дужност свих нас је да ако тако нешто примети да се обрати надлежнима и да реагујемо одмах. Ту не сме да буде чекања - каже министарка Кисић.

Иначе, И.Л, бивша партнерка Уроша Пашајлића ком се суди због сумње да је ћеркицу (8) држао саму, без хране и воде у стану у Миријеву, открила је на суђењу да је прошла кроз хорор током пет дана, колико је њу оптужени држао у стану у ком су живели у Крњачи али да је оно што је затекла у другом у ком је била његова ћерка, слика коју никада неће моћи да заборави.

Током сведочења, она је објаснила да је Пашајлић после претњи, увреда и удараца које је добила рекао "да је због ње његово дете само".

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".