Nakon mnogo peripetija, opstrukcija i poziva na bojkot, dugo očekivani popis stanovništva u Crnoj Gori konačno je počeo.

Legendarni glumac Petar Božović izneo je svoje viđenje pompezno najavljivanog popisa.

Kako komentarišete pozive na bojkot popisa koje je poslednjih sedmica upućivao DPS – da li je to zbog straha od rezultata popisa?

- Pa, naravno, a i verovatno od neizvršavanja naredbi poznatih gaulajtera u Crnoj Gori, mislim baš u Podgorici… A to su strane ambasade, Amerike, Nemačke i Engleske, koje ne kriju mešanje u stvari jedne suverene države. Mada, mislim zato što je članica NATO-a, mogu da prekrajaju istoriju, njenu veru i svašta drugo…

Foto: N. Skenderija

 

 

Očekujete li da će činjenica da je DPS pao (30. avgusta 2020) imati uticaja na rezultate popisa, te da ćemo imati realniji procenat Srba, Crnogoraca i svih ostalih crnogorskih građana?

- To je jedan korak ka krajnjem smirivanju te veštački stvorene napetosti na nas i njih. Pogledajte koliko nas je u Crnoj Gori, to je najlepše parče zemlje koje postoji, a koje se polako uništava izgradnjom megalomanskih projekata. Umesto da živimo tamo kao bubrezi u loju, tamo se insistira na toj podeli mi ili oni, a ustvari se to negde svodi na četnike i partizane. Ja ne znam da li postoji više iko živ od tih četnika i partizana… Kao da ne živi neka nova generacija u Crnoj Gori, nego stalno moramo da zavisimo od toga šta nam se natura. Ja se nadam da će ovo probistriti situaciju i da ćemo odahnuti svi zajedno i da će Crna Gora udahnuti malo vazduha, a ne stalno te "evropske vrednosti" od kojih se ugušismo.

Foto: V. Danilov

 

 

Šta biste poručili crnogorskim građanima po pitanju popisa i uopšteno?

- Braćo Crnogorci i viteških sinova potomci, izdržite i popis. Izdržali ste i Turke i Nemce, i jedne i druge ideologije i svašta, izdržite i popis, junački. Krenite ka vedrijem nebu!

(borba.me)

BONUS VIDEO: