Након много перипетија, опструкција и позива на бојкот, дуго очекивани попис становништва у Црној Гори коначно је почео.

Легендарни глумац Петар Божовић изнео је своје виђење помпезно најављиваног пописа.

Како коментаришете позиве на бојкот пописа које је последњих седмица упућивао ДПС – да ли је то због страха од резултата пописа?

- Па, наравно, а и вероватно од неизвршавања наредби познатих гаулајтера у Црној Гори, мислим баш у Подгорици… А то су стране амбасаде, Америке, Немачке и Енглеске, које не крију мешање у ствари једне суверене државе. Мада, мислим зато што је чланица НАТО-а, могу да прекрајају историју, њену веру и свашта друго…

Фото: Н. Скендерија

 

 

Очекујете ли да ће чињеница да је ДПС пао (30. августа 2020) имати утицаја на резултате пописа, те да ћемо имати реалнији проценат Срба, Црногораца и свих осталих црногорских грађана?

- То је један корак ка крајњем смиривању те вештачки створене напетости на нас и њих. Погледајте колико нас је у Црној Гори, то је најлепше парче земље које постоји, а које се полако уништава изградњом мегаломанских пројеката. Уместо да живимо тамо као бубрези у лоју, тамо се инсистира на тој подели ми или они, а уствари се то негде своди на четнике и партизане. Ја не знам да ли постоји више ико жив од тих четника и партизана… Као да не живи нека нова генерација у Црној Гори, него стално морамо да зависимо од тога шта нам се натура. Ја се надам да ће ово пробистрити ситуацију и да ћемо одахнути сви заједно и да ће Црна Гора удахнути мало ваздуха, а не стално те "европске вредности" од којих се угушисмо.

Фото: В. Данилов

 

 

Шта бисте поручили црногорским грађанима по питању пописа и уопштено?

- Браћо Црногорци и витешких синова потомци, издржите и попис. Издржали сте и Турке и Немце, и једне и друге идеологије и свашта, издржите и попис, јуначки. Крените ка ведријем небу!

(борба.ме)

БОНУС ВИДЕО: