Ako je verovati astrologiji, dolazak retrogradnog kretanja planete Merkur uvek donosi nepredviđena dešavanja, a često zna da nam potpuno poremeti planove.

Proverite da li se i vašem znaku spremaju promene tokom poslednjeg retrogradnog Merkura ove godine ili ćete ipak imati privilegiju da uživate u "mornoj luci".

Foto: Profimedia

 

 

Astrolozi kažu da predstojeći retrogradni Merkur može dovesti do promena, neslaganja, pogrešne komunikacije, nesporazuma i anksioznosti.

Od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. godine, Merkur, planeta komunikacija, kretaće se retrogradno poslednji put u godini. Ovaj retrogradni Merkur će najviše uticati na Jarca, Vagu, Ovna i Raka.

Ova četiri znaka treba da budu posebno oprezna kada su u pitanju prijateljstva i komunikacija. Osim toga, oni mogu osetiti probleme sa anksioznošću i glavoboljom, kao i neizvesnošću u vezi sa poslom i ličnim projektima.

Ovaj retrogradni Merkur ipak nije kao svi ostali. NJegovo kretanje unazad, od Jarca do Strelca čine da utiče na misli i da u ljudima budi želju da im se prizna svaki, pa i najmanji uspeh. Ukoliko se to ne desi, može doći do burnih reakcija i svađa, koje neće doneti ništa dobro. 

Foto: Profimedia

 

 

Ovakav razvoj stvari samo će učiniti da se osećate manje vrednim. Poremetiće vaš duh i želju za radom, a to je ono što vam u ovom trenutku ne treba. Bićete primorani da pomerite granice da biste prevazišli ta ograničenja. Ne paničite, prihvatite promenu.

Ukazivanje na potencijalne probleme na kraju neće ništa promeniti, zato izbegavajte da to dramatizujete. Održavanje smirenosti ne samo da će pomoći vašem opštem izgledu, već će takođe osigurati da ste u mnogo boljoj poziciji da se nosite sa svim neočekivanim promenama tokom ovog vremena.

U ovom periodu više  pažnje obratite na pregovore i sve što se tiče komunikacije. Greške koje sada možete da napravite mogle bi da vas koštaju i novca i vremena i živaca kasnije. Ukoliko je moguće ostavite sve za period posle Nove godine. 

Retrogradni Merkur bi mogao da donese nesporazume, zato je potrebno dva puta o svemu razmisliti. Iako će vam se možda činiti nebitnim, jedan potez o kojem razmišljate nije tako jednostavan i može dodatno da vam zakomplikuje život. 

Foto: Profimedia

 

 

Dozvolite sebi da stvari ne idu po planu. Pametno je imati rezervne planove i uzeti u obzir sve nesporazume. Period do Nove godine ostavite za odmor i relaksaciju. Tako je najmanja verovatnoća da ćete se uvaliti u nevolje. 

Napravite ravnotežu, a onda punom parom krenite ka ostvarenju ciljeva već posle 1. januara.

BONUS VIDEO: