Ако је веровати астрологији, долазак ретроградног кретања планете Меркур увек доноси непредвиђена дешавања, а често зна да нам потпуно поремети планове.

Проверите да ли се и вашем знаку спремају промене током последњег ретроградног Меркура ове године или ћете ипак имати привилегију да уживате у "морној луци".

Фото: Профимедиа

 

 

Астролози кажу да предстојећи ретроградни Меркур може довести до промена, неслагања, погрешне комуникације, неспоразума и анксиозности.

Од 13. децембра 2023. до 1. јануара 2024. године, Меркур, планета комуникација, кретац́е се ретроградно последњи пут у години. Овај ретроградни Меркур ц́е највише утицати на Јарца, Вагу, Овна и Рака.

Ова четири знака треба да буду посебно опрезна када су у питању пријатељства и комуникација. Осим тога, они могу осетити проблеме са анксиозношц́у и главобољом, као и неизвесношц́у у вези са послом и личним пројектима.

Овај ретроградни Меркур ипак није као сви остали. Његово кретање уназад, од Јарца до Стрелца чине да утиче на мисли и да у људима буди жељу да им се призна сваки, па и најмањи успех. Уколико се то не деси, може доћи до бурних реакција и свађа, које неће донети ништа добро. 

Фото: Профимедиа

 

 

Овакав развој ствари само ће учинити да се осећате мање вредним. Пореметиће ваш дух и жељу за радом, а то је оно што вам у овом тренутку не треба. Бићете приморани да померите границе да бисте превазишли та ограничења. Не паничите, прихватите промену.

Указивање на потенцијалне проблеме на крају нец́е ништа променити, зато избегавајте да то драматизујете. Одржавање смирености не само да ц́е помоц́и вашем општем изгледу, вец́ ц́е такође осигурати да сте у много бољој позицији да се носите са свим неочекиваним променама током овог времена.

У овом периоду више  пажње обратите на преговоре и све што се тиче комуникације. Грешке које сада можете да направите могле би да вас коштају и новца и времена и живаца касније. Уколико је могуће оставите све за период после Нове године. 

Ретроградни Меркур би могао да донесе неспоразуме, зато је потребно два пута о свему размислити. Иако ће вам се можда чинити небитним, један потез о којем размишљате није тако једноставан и може додатно да вам закомпликује живот. 

Фото: Профимедиа

 

 

Дозволите себи да ствари не иду по плану. Паметно је имати резервне планове и узети у обзир све неспоразуме. Период до Нове године оставите за одмор и релаксацију. Тако је најмања вероватноћа да ћете се увалити у невоље. 

Направите равнотежу, а онда пуном паром крените ка остварењу циљева већ после 1. јануара.

БОНУС ВИДЕО: