Erik se oženio dve godine mlađom Samantom u aprilu ove godine na plaži Foli u veseloj, intimnoj atmosferi uz prisustvo najmilijih, ali je posle samo nekoliko sati ostao udovac. Naime, mladence je udario pijani vozač dok su se vraćali kući sa svadbenog veselja - Samanta je preminula na licu mesta, a Erik je teško povređen.

Ovaj unesrećeni čovek proveo je nekoliko meseci u bolnici zbog višestrukog preloma kostiju, a još dok se oporavljao za "ABC News" je prokomentarisao: "Još uvek pokušavam da sve shvatim, ne mogu da razumem da se ovo desilo, da od takvih visina dođemo na takvo dno".

Iako ne može da se seti sudara, u suzama je rekao novinara: "Sećam se da je Sam rekla da želi da se ta noć nikada ne završi".

Nažalost, u nedeljama i mesecima nakon ove strašne tragedije, između Erika i porodice njegove pokojne supruge došlo je do velikih razmirica. Naime, Erik je posle Samantine srmti preuzeo kontrolu nad njenim imanjem, a to je zasmetalo njegovoj tašti Lizi Miler, prenosi "The Sun".

Foto: GoFundMe/Annette Hutchinson

 

Samantina majka ga je tužila u nameri da ospori njegovo pravo na Samantinu zaostavštinu, navodeći "sukob interesa" i "potencijalnu prevaru".

- Erik i ja smo se nekoliko puta složili da bi Sam želela da sve radimo zajedno s obzirom da smo mi bili dve najvažnije osobe u njenom životu. Nikada nisam želela da osporim validnost njihovog braka niti da obeščastim Sam. Ali osećam da to radi Arik jer ide protiv njenih želja - rekla je Liza za "Post and Courier".

Ona ujedno tvrdi da je Erikov pravni tim sprečio da dobije svoj deo nasledstva.

Međutim, Erikovi advokati su uzvratili na tvrdnje njegove svekrve:

- Erik je bio više nego velikodušan prema Lizi Miler, nudeći joj polovinu novca, a ona mu je uzvratila pretnjom da će osporiti valjanost njegovog braka sa Samantom. Nadao se da bi gospođa Miler imala dovoljno poštovanja prema sopstvenoj ćerki i da to neće učiniti. Erik je dao ovu ponudu za nagodbu ne zato što je Liza Miler imala valjan pravni zahtev, jer nema, već zato što je velikodušna osoba i radije bi izbegao bolne, javne parnice oko validnosti svog braka sa Sam.

BONUS VIDEO:

(Blic žena)