Točenje goriva se čini kao jednostavan proces. Međutim, kao i kod većine stvari postoje određene taktike. U vremenu kada cene „lete“ u nebo, važno nam je da uštedimo svaki dinar pa tako i kod punjenja rezervoara na vašem autu.

Jeste li jedni od onih koji tokom točenja goriva zadrže punjač do samog kraja kako bi ispraznili i poslednju kap i tako uštedeli? Ako to radite, vrlo je moguće i da grešite.

Nakon jedne objave na društvenim mrežama koja je izazvala pometnju, ljudi su shvatili da su do sada „živeli“ u laži.

Naime, jedan anonimni muškarac na Reditu tvrdi da je držanje benzinskog punjača u rezervoaru do poslednjeg trenutka besmisleno. „Držanje creva da dobijete svaku kap ne čini ništa“, glasila je objava.

Ovaj mit dodatno je razotkrio Dejvid DŽejms, stručnjak za gorivo i potrošnju, koji tvrdi da će vas pokušaj da izvučete poslednje kapi goriva iz benzinskog creva često koštati više novca.

- Pumpe su u stanju da detektuju pritisak vazduha i zaustaviće se kada osete da je rezervoar pun i sve preko toga je štetno - , dodao je.

- Svaka kap goriva nakon te točke će verovatno završiti na zemlji, tako da će vas tih nekoliko dodatnih klikova punjača dodatno koštati - , rekao je on.
Zatim je savetovao da prvo napunite automobil u hladnijim danima ili ranim satima, kako biste dobili više goriva.

- Gorivo se širi u toplijem vremenu, tako će manje stati u vaš rezervoar -, objasnio je on i dodao da nikako ne dopustite da vam rezervoar bude prazan jer ako „presuši“, to će to verovatno izazvati veće i dodatne troškove zbog kvara motora.

(Alo)

BONUS VIDEO: