Точење горива се чини као једноставан процес. Међутим, као и код већине ствари постоје одређене тактике. У времену када цене „лете“ у небо, важно нам је да уштедимо сваки динар па тако и код пуњења резервоара на вашем ауту.

Јесте ли једни од оних који током точења горива задрже пуњач до самог краја како би испразнили и последњу кап и тако уштедели? Ако то радите, врло је могуће и да грешите.

Након једне објаве на друштвеним мрежама која је изазвала пометњу, људи су схватили да су до сада „живели“ у лажи.

Наиме, један анонимни мушкарац на Редиту тврди да је држање бензинског пуњача у резервоару до последњег тренутка бесмислено. „Држање црева да добијете сваку кап не чини ништа“, гласила је објава.

Овај мит додатно је разоткрио Дејвид Џејмс, стручњак за гориво и потрошњу, који тврди да ће вас покушај да извучете последње капи горива из бензинског црева често коштати више новца.

- Пумпе су у стању да детектују притисак ваздуха и зауставиће се када осете да је резервоар пун и све преко тога је штетно - , додао је.

- Свака кап горива након те точке ће вероватно завршити на земљи, тако да ће вас тих неколико додатних кликова пуњача додатно коштати - , рекао је он.
Затим је саветовао да прво напуните аутомобил у хладнијим данима или раним сатима, како бисте добили више горива.

- Гориво се шири у топлијем времену, тако ће мање стати у ваш резервоар -, објаснио је он и додао да никако не допустите да вам резервоар буде празан јер ако „пресуши“, то ће то вероватно изазвати веће и додатне трошкове због квара мотора.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: