Mlada kuvarica Dragana Nedeljković, otkrilaje kako na svoj način priprema trpezu za predstojeće praznike. Otkrila je i svoju malu tajnu, tačnije dala preporuku šta spremiti za praznike koji nas okupljaju u toploj atmosferi. 

 -Što se tiče dekoracije, to mi je omiljeni deo u kuhinji. Obavezno se prave razni keksići, medenjaci, razni svećnjaci od šišarki, ukrasi za sijalice, slana jela, topla čokolada, vino i obavezno cveće. Najviše volim kada stignu praznici, pa da dokažemo sami sebi koliko smo kreativni - predložila je Dragana. 

 

 

Na pitanje koje je to omiljeno tradicionalno srpsko jelo, pomenula je jedno neizostavno, koje većina obožava na proslavama: 

-Sarma, mislim da je to jedno od omiljenih jela tradiocionalne kuhinje. Ja ću vam dati jedan odličan recept, kako možete brzo da napravite. 

  •  1kg junećeg mesa 
  • 400g luka 
  • 4 šargarepe, 
  • Ulje, 
  • Začini po ukusu 
  • 80grama pirinča  

Prvo ispržiti luk i šargarepu, pa zatim meso i sve ostale sastojke. Sarma treba da bude dobro začinjena, da bi bila ukusna. 

Tu je i poslastica koju je sama napravila i rado je predlaže u novogodišnjoj noći: 

 -Plazma torta sa šumskim voćem, to možete naći na mom profilu.

 

 

BONUS VIDEO: