Mlada kuvarica Dragana Nedeljković, otkrilaje kako na svoj način priprema trpezu za predstojeće praznike. Otkrila je i svoju malu tajnu, tačnije dala preporuku šta spremiti za praznike koji nas okupljaju u toploj atmosferi.
-Što se tiče dekoracije, to mi je omiljeni deo u kuhinji. Obavezno se prave razni keksići, medenjaci, razni svećnjaci od šišarki, ukrasi za sijalice, slana jela, topla čokolada, vino i obavezno cveće. Najviše volim kada stignu praznici, pa da dokažemo sami sebi koliko smo kreativni - predložila je Dragana.
Na pitanje koje je to omiljeno tradicionalno srpsko jelo, pomenula je jedno neizostavno, koje većina obožava na proslavama:
-Sarma, mislim da je to jedno od omiljenih jela tradiocionalne kuhinje. Ja ću vam dati jedan odličan recept, kako možete brzo da napravite.
- 1kg junećeg mesa
- 400g luka
- 4 šargarepe,
- Ulje,
- Začini po ukusu
- 80grama pirinča
Prvo ispržiti luk i šargarepu, pa zatim meso i sve ostale sastojke. Sarma treba da bude dobro začinjena, da bi bila ukusna.
Tu je i poslastica koju je sama napravila i rado je predlaže u novogodišnjoj noći:
-Plazma torta sa šumskim voćem, to možete naći na mom profilu.