Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim. Predstavljamo vam recept za rusku salatu koja se razlikuje od onih koje se uobičajeno pripremaju.

U ovu rusku salatu ne idu kiseli krastavci, jer će se tako ona brže pokvariti. Ako želite da ostane sveža i ukusna nekoliko dana, kao zamenu krastavcima iskoristite kukuruz i celer.

Potrebni sastojci:

  • 200 g krompir

  • 150 g graška

  • 200 g šargarepe

  • 50 g kukuruza šećerca

  • 50 g korena celera

  • 1 kašika mešavine začina

  • sveži peršun

  • 200 g šunke

  • 285 g majoneza

Foto: Shutterstock

 

Priprema: 

Krompir, šargarepu i celer isecite na kockice, kao i šunku. U šerpu sipajte 1l vode i stavite mešavinu začina, pa stavite šargarepu, krompir, grašak, celer i kukuruz.

Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci. Nikako ne prelivajte hladnom vodom.

U činiju u kojoj ćete servirati stavite majonez, pa dodajte hladno povrće i šunku.

Dobro promešajte. 

(Mondo/Stvar ukusa)

BONUS VIDEO: