Примена је безброј, а свако јело ће учинити фантастичним. Представљамо вам рецепт за руску салату која се разликује од оних које се уобичајено припремају.

У ову руску салату не иду кисели краставци, јер ће се тако она брже покварити. Ако желите да остане свежа и укусна неколико дана, као замену краставцима искористите кукуруз и целер.

Потребни састојци:

  • 200 g кромпир

  • 150 g грашка

  • 200 g шаргарепе

  • 50 g кукуруза шећерца

  • 50 g корена целера

  • 1 кашика мешавине зачина

  • свежи першун

  • 200 g шунке

  • 285 g мајонеза

Фото: Shutterstock

 

Припрема: 

Кромпир, шаргарепу и целер исеците на коцкице, као и шунку. У шерпу сипајте 1l воде и ставите мешавину зачина, па ставите шаргарепу, кромпир, грашак, целер и кукуруз.

Процедите поврће и оставите да се охлади у цедиљци. Никако не преливајте хладном водом.

У чинију у којој ћете сервирати ставите мајонез, па додајте хладно поврће и шунку.

Добро промешајте. 

(Мондо/Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО: