Doktor Vladimir Grošić je izneo dokaze da je za sina srpskog biznismena Milana Popovića i Severine Vučković, bolje da živi sa ocem. 

U momentu kada je Vrhovni sud razmatrao revizijski zahtev uglednog srpskog biznismena Milana Popovića i odlučio da će u nastavku postupka drugostepeni sud otkloniti bitnu povredu odredaba parničnog postupka, te da će, ako oceni da je to potrebno, dokaze izvesti kroz veštačenje, Vladimir Grošić je bio veštak, ali više nije.

- Obaveštavamo vas da je rešenjem Županijskog suda u Zagrebu broj: 4 Su-1386/2019 od 07.11.2019.godine Vladimir Grošicć imenovan za stalnog sudskog veštaka medicinske struke – psihijatrije na period od četiri godine - stoji u dokumentu koji navodi Jutarnji.hr.

U skladu sa važećim odredbama Zakona o sudovima, Ministarstvo pravde i uprave od 1. januara 2023. godine odlučuje isključivo o statusnim pitanjima stalnih sudskih veštaka, druga pitanja nisu u nadležnosti ovog ministarstva. Ministarstvo je odgovorilo:

Foto: ATA images

 

- Poslali smo i direktan upit prim. dr Vladimir Grošić, koji je sada direktor Klinike za psihijatriju „Sveti Ivan“ u Zagrebu, da razjasni da li je i dalje sudski veštak, a ako nije, zašto nije i koje su bile njegove reference za imenovanje za veštaka, ali nije odgovorio na upit. Ali, iako je pozvan u sud, neposredno pre ročišta poslao je mejl da "zbog nedostatka kognitivnih i intelektualnih sposobnosti, vezanih za konkretan slučaj, nije u mogućnosti da prisustvuje ročištu.

Vladimir je svedočio i na suđenju Gzimu Redžepiju, koji je u postupku nepravosnažno oslobođen optužbi jer je, po navodima po tvrdnjama USKOK,  pokušao da utiče na veštake u korist Milana Popovića. Grošić je potvrdio da su na kraju zajedno napisali izveštaj po kojem je njihov sin trebalo da živi sa ocem.

- Taj nalaz ću braniti do kraja života i opet bih napisao isto- naglasio je Grošić.

Foto: ATA images

 

Posle opisanog kontroverznog susreta Redžipijem, Grošić je na iznenađenje svih počeo da priča o susretu sa Severinom.

Navodno, te iste godine, 2020. Severina ga je pozvala i zatražila da se sretnemo. Kasnije je na sudu rekao da se više plašio Severine nego Bandićevih ljudi.

USKOK se žalio na tu oslobađajuću presudu i predmet je sada na Višem krivičnom sudu.

(Republika)

BONUS VIDEO: