Доктор Владимир Грошић је изнео доказе да је за сина српског бизнисмена Милана Поповића и Северине Вучковић, боље да живи са оцем. 

У моменту када је Врховни суд разматрао ревизијски захтев угледног српског бизнисмена Милана Поповића и одлучио да ће у наставку поступка другостепени суд отклонити битну повреду одредаба парничног поступка, те да ће, ако оцени да је то потребно, доказе извести кроз вештачење, Владимир Грошић је био вештак, али више није.

- Обавештавамо вас да је решењем Жупанијског суда у Загребу број: 4 Су-1386/2019 од 07.11.2019.године Владимир Грошицћ именован за сталног судског вештака медицинске струке – психијатрије на период од четири године - стоји у документу који наводи Јутарњи.хр.

У складу са важећим одредбама Закона о судовима, Министарство правде и управе од 1. јануара 2023. године одлучује искључиво о статусним питањима сталних судских вештака, друга питања нису у надлежности овог министарства. Министарство је одговорило:

Фото: АТА имагес

 

- Послали смо и директан упит прим. др Владимир Грошић, који је сада директор Клинике за психијатрију „Свети Иван“ у Загребу, да разјасни да ли је и даље судски вештак, а ако није, зашто није и које су биле његове референце за именовање за вештака, али није одговорио на упит. Али, иако је позван у суд, непосредно пре рочишта послао је мејл да "због недостатка когнитивних и интелектуалних способности, везаних за конкретан случај, није у могуц́ности да присуствује рочишту.

Владимир је сведочио и на суђењу Гзиму Реџепију, који је у поступку неправоснажно ослобођен оптужби јер је, по наводима по тврдњама УСКОК,  покушао да утиче на вештаке у корист Милана Поповића. Грошић је потврдио да су на крају заједно написали извештај по којем је њихов син требало да живи са оцем.

- Тај налаз ћу бранити до краја живота и опет бих написао исто- нагласио је Грошић.

Фото: АТА имагес

 

После описаног контроверзног сусрета Реџипијем, Грошић је на изненађење свих почео да прича о сусрету са Северином.

Наводно, те исте године, 2020. Северина га је позвала и затражила да се сретнемо. Касније је на суду рекао да се више плашио Северине него Бандићевих људи.

УСКОК се жалио на ту ослобађајуц́у пресуду и предмет је сада на Вишем кривичном суду.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: