Sudsko veće, pre uvodnih izlaganja i kratkog izjašnjenja optuženih među kojima su osim roditelja dečaka i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting", kao i instruktor u tom klubu, odlučilo je da celo suđenje bude zatvoreno za javnost.

Kecmanovići su se po proceduri kratko izjasnili po optužnici i kazali da nisu krivi.

Kecmanovići se do sada nikada nisu izjašnjavali o zločinu koji je počinio njihov sin, samo su krajem maja prošle godine u pismu preko svojih advokata izjavili saučešće porodicama žrtava i kazali da su nemi od neizlečivog bola i tuge, da svakodnevno jecaju za svakim nevino nastradalim detetom i da najiskrenije žale.

Vladimir Kecmanović optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer postoji sumnja da je obučavao sina da rukuje oružjem i da gađa u mete, kao i da nije bezbedno čuvao dva pištolja, za čije držanje je imao dozvolu, i umesto u metalnom sefu sa ključem, držao ih je u dva plastična kofera pod šifrom, spakovana u dva ranca, koji služe za prenos oružja.

Majka Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje municije, jer je njen DNK trag nađen na jednoj čauri kod vrata učionice za istoriju u kojoj je Kosta pucao u đake iz svog odeljenja i nastavnicu.

To su inače meci koje je njen suprug legalno kupio. Protiv nje nije vođena istraga i ona zbog toga nije saslušavana u tužilaštvu, već je neposredno optužena, kada je tužilaštvo taj dokaz uočilo u istrazi protiv Vladimira.

(Novosti)

BONUS VIDEO: