Судско веће, пре уводних излагања и кратког изјашњења оптужених међу којима су осим родитеља дечака и одговорно лице Стрељачког клуба "Партизан Працтицал Схоотинг", као и инструктор у том клубу, одлучило је да цело суђење буде затворено за јавност.

Кецмановићи су се по процедури кратко изјаснили по оптужници и казали да нису криви.

Кецмановићи се до сада никада нису изјашњавали о злочину који је починио њихов син, само су крајем маја прошле године у писму преко својих адвоката изјавили саучешће породицама жртава и казали да су неми од неизлечивог бола и туге, да свакодневно јецају за сваким невино настрадалим дететом и да најискреније жале.

Владимир Кецмановић оптужен је за тешко дело против опште сигурности, јер постоји сумња да је обучавао сина да рукује оружјем и да гађа у мете, као и да није безбедно чувао два пиштоља, за чије држање је имао дозволу, и уместо у металном сефу са кључем, држао их је у два пластична кофера под шифром, спакована у два ранца, који служе за пренос оружја.

Мајка Миљана Кецмановић оптужена је за недозвољено држање муниције, јер је њен ДНК траг нађен на једној чаури код врата учионице за историју у којој је Коста пуцао у ђаке из свог одељења и наставницу.

То су иначе меци које је њен супруг легално купио. Против ње није вођена истрага и она због тога није саслушавана у тужилаштву, већ је непосредно оптужена, када је тужилаштво тај доказ уочило у истрази против Владимира.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО: