Lokalni mediji su javili da je Tehada, koji je sa 43 gola najbolji golgeter Paname svih vremena, kolabirao tokom utakmice, nakon što je izašao iz igre, prenosi ESPN.

U pitanju je bio susret veterana, pošto je napadač završio karijeru 2022. godine.

FEPAFUT je u saopštenju naveo da je Tehada, koji je igrao 108 puta za Panamu, „sinonim za razvoj i evoluciju fudbala u toj zemlji“.

- Izražavamo najiskrenije saučešće njegovoj rodbini, prijateljima i celoj fudbalskoj porodici, kao i panamskom sportu uopšte - navodi se u saopštenju.

Bivši napadač Paname Blas Perez, koji je igrao zajedno sa Tehadom u napadu za Panamu i drugi je iza "Matadora" na listi strelaca nacionalnog tima, oglasio se na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter). 

- Ne mogu da verujem - napisao je on uz fotografiju njih dvojice u zagrljaju. 

 

 

Tehada je postigao dva gola u četvrtom kolu KONKAKAF-a u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, a Panama je završila na trećem mestu i automatski se kvalifikovala za turnir, piše CNN sport.

Panama je bila dva mesta ispred muške reprezentacije SAD, koja nije uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo prvi put u 32 godine.

Foto: Profimedia

 

Na Svetskom prvenstvu, Panama je u prvoj utakmici izgubila 2:1 od Tunisa, a potom je i deklasirana od Engleske rezultatom 6:1. U poslednjoj utakmici na Mundijalu u Rusili poraženi su od selekcije Belgije rezultatom 3:0.

Foto: EPA

 

Tehada je u karijeri je nastupao uglavnom u južnoameričkim klubovima, pretežno u rodnoj Panami, ali imao je i nekoliko angažmana u Saudijskoj Arabiji i SAD. U klupskoj karijeri odigrao je 588 utakmica i postigao je 241 gol. Za reprezentaciju Paname odigrao je 108 golova, a u strelce se upisao 43 puta čime je postao najbolji strelac u istoriji ove srednjoameričke države.

BONUS VIDEO: