Локални медији су јавили да је Техада, који је са 43 гола најбољи голгетер Панаме свих времена, колабирао током утакмице, након што је изашао из игре, преноси ЕСПН.

У питању је био сусрет ветерана, пошто је нападач завршио каријеру 2022. године.

ФЕПАФУТ је у саопштењу навео да је Техада, који је играо 108 пута за Панаму, „синоним за развој и еволуцију фудбала у тој земљи“.

- Изражавамо најискреније саучешће његовој родбини, пријатељима и целој фудбалској породици, као и панамском спорту уопште - наводи се у саопштењу.

Бивши нападач Панаме Блас Перез, који је играо заједно са Техадом у нападу за Панаму и други је иза "Матадора" на листи стрелаца националног тима, огласио се на друштвеној мрежи X (некадашњи Твитер). 

- Не могу да верујем - написао је он уз фотографију њих двојице у загрљају. 

 

 

Техада је постигао два гола у четвртом колу КОНКАКАФ-а у квалификацијама за Светско првенство 2018, а Панама је завршила на трећем месту и аутоматски се квалификовала за турнир, пише ЦНН спорт.

Панама је била два места испред мушке репрезентације САД, која није успела да се квалификује на Светско првенство први пут у 32 године.

Фото: Профимедиа

 

На Светском првенству, Панама је у првој утакмици изгубила 2:1 од Туниса, а потом је и декласирана од Енглеске резултатом 6:1. У последњој утакмици на Мундијалу у Русили поражени су од селекције Белгије резултатом 3:0.

Фото: ЕПА

 

Техада је у каријери је наступао углавном у јужноамеричким клубовима, претежно у родној Панами, али имао је и неколико ангажмана у Саудијској Арабији и САД. У клупској каријери одиграо је 588 утакмица и постигао је 241 гол. За репрезентацију Панаме одиграо је 108 голова, а у стрелце се уписао 43 пута чиме је постао најбољи стрелац у историји ове средњоамеричке државе.

БОНУС ВИДЕО: